ANNONS:
ANNONS:

LUCKA 16 – SKRÄLLEN

Den här julkalendern innehåller inte oväntat 24 minnesluckor från det lokala fotbollsåret 2015. De inledande 17 bjuder på händelser, trender eller annat som stack ut lite över mängden, medan de sista sju luckorna innehåller topp 14 på min personliga lista över traktens bästa spelare under det gångna året.

Julkalender 2015

SKRÄLLEN
Inför säsongen var de flesta överens om att Södra Härene IF var ett lag för övre halvan i Herrljungasexan, och att det kanske skulle kunna bli lite bättre än så om allt föll på plats. Våren började lite trevande, men allt eftersom började lagbygget ta form. Under hösten gick laget som tåget och norpade åt sig kvalplatsen före Vedum efter att ha avslutar serien med åtta raka segrar.

Södra Härenes prestation måste anses vara en av de mest positiva skrällarna i den lokala fotbollen under 2015. Visst, Peno Andersson visste vi var en gubbe som skulle göra skillnad. Och visst, att Fazel Omidi skulle vara en rejäl offensiv förstärkning kändes på förhand. Men att Tomas Magnusson skulle få ihop helheten på det sätt han fick under hösten trodde man kanske inte. Det var inte alltid så snyggt (pratas om att bortasegern mot Vedum var den mest orättvisa som har skådats), men en tabell ljuger som bekant aldrig. All heder åt Häras säsong, trots att det tog stopp i kvalet mot femman.

Lämna en kommentar