ANNONS:
ANNONS:

LUCKA 2 – NYBYGGET

Den här julkalendern innehåller inte oväntat 24 minnesluckor från det lokala fotbollsåret 2015. De inledande 17 bjuder på händelser, trender eller annat som stack ut lite över mängden, medan de sista sju luckorna innehåller topp 14 på min personliga lista över traktens bästa spelare under det gångna året.

Julkalender 2015

NYBYGGET
FC Alingsås hade ett struligt 2014 bakom sig. Det hade haglat gula och röda kort under säsongen och det ryktades om att klubben var på väg att försvinna. Men så kom vändningen i januari månad. Klubben lyckades knyta till sig Andreas Kjellström som tränare, och han satte upp tydliga regler för vad som skulle gälla under 2015. Disciplinen blev också bättre, även om laget föll tillbaka i gamla synder vid ett par tillfällen.

Med större fokus på fotbollen blev också resultaten bättre. Den fina säsongen räckte ända till en andraplats i Boråssexan och i kvalspelet var sedan marginalerna på alingsåsarnas sida och det hela slutade med avancemang. Tala om succé för Kjellströms nybygge, men ännu återstår det att se om byggmästaren blir kvar på sin post även över nästa säsong. Oavsett ska både han och hela FC ha mycket cred för sitt 2015.

Här läser du vad Kjellström sa när han tillträdde som tränare.

Här läser du om dramatiken i kvalspelet.

Lämna en kommentar