ANNONS:
ANNONS:

Målvaktsrotation i AFC

Det händer saker i Alingsås FC. Tea Olin ansluter som ny målvakt medan både Amanda Olsson och Mara Åkesson Lecic lämnar klubben. Den senare under inte helt okontroversiella omständigheter.
– Det är en ohållbar styrelse i klubben, säger Mara Åkesson Lecic.

Under våren har Amanda Olsson och Mara Åkesson Lecic kamperat ihop som målvakter i Alingsås FC. Men nu har båda två lämnat klubben. Amanda Olsson har flyttat till Kalmar för att studera medan Mara Åkesson Lecic helt enkelt valt att hoppa av.

– Det är ohållbart med en sådan styrelse. De tar inte hand om spelarna och håller inte det som står i kontraktet. Egentligen vill jag inte lämna klubben för det är mycket kärlek i laget, men situationen blev ohållbar och detta var enda utvägen. Det var ett tufft beslut att ta, men jag är så missnöjd med så mycket, säger Mara, som hämtades från Västerås i vintras.

– Fotbollen betyder mycket för mig och jag har många dörrar öppna för vart jag ska ta vägen nu. Och rent sportsligt tycker jag att det har gått bra för mig i Alingsås.

Tränare Jenny Holm bekräftar att Mara Åkesson Lecic har lämnat klubben.

– Boende löste sig men tyvärr lyckades styrelsen inte hitta något arbete. De har gjort allt de kunnat, men det går ju inte att trolla. Så det var livssituationen som inte gick ihop för Mara, säger Jenny Holm, som dock berättar att en ny målvakt är klar för klubben.

– Tea Olin ansluter från Vänersborgs FK. Hon var med på vårat sommarläger och stod en halvlek i träningsmatchen mot Lidköping. En ung tjej, född 2002, men det är en målvaktstalang som vi får slänga in i hetluften direkt. Hon tränar med oss två gånger den här veckan och är spelklar till matchen på lördag.

Jenny Holm berättar vidare att risken för att AFC drar ur sitt U-lag ur seriespelet är överhängande.

– Vi har helt enkelt inte trupp för att driva två lag. Vi har cirka 16 spelare i träning just nu så ett U-lag är svårt att lösa.

Lämna en kommentar