Spark vann i nystarten

Annelund vann även andra ronden. Säven/Hol torskade. Stua blev GBK:s hjälte. Och Spark fick en nystart. Så kan man sammanfatta måndagens lokala fotboll.

Referatet med Jonas

Annelund vann vårens derby mot Herrljunga ganska klart och i dag var det returmöte på Skoghälla. Det blev en mållös första halvlek men efter paus lobbade Gabriel Holmén in gästernas ledningsmål. En stund senare utökade Krille Holmén till 2-0 och i slutet spikade Tobias Holmén siffrorna till 3-0 från elva meter.

Spark har förstärkt laget rejält under sommaren och ett av alla nyförvärv, Adel Ben Khalifa, gav laget ledningen borta mot Upphärad. Hemmalaget vände dock på steken men i andra halvlek visade Spark att man blir att räkna med i höst. Christoffer Hedberg kvitterade och Marcus Pettersson ordnade 3-2 innan Aden Ben Khalifa blev tvåmålsskytt. Upphärad reducerade, men Spark höll undan och tog tre poäng.

På Sävevallen tog Säven/Hol emot Hössna/Timmele. Det blev en sväng historia som gästerna till slut vann med 4-3. Patrik Elmander satte två bollar för hemmalaget och Kenneth Gustavsson satte en från straffpunkten.

Gerdsken bortaspelade mot Kronäng och vann där med 2-1. Matchvinnare blev Marco Stua som avgjorde med några minuter kvar. GBK:s första mål gjorde Fredrik ”Fronken” Johansson i första halvlek.