ANNONS:
ANNONS:

Många lever upp till förväntningarna

De uppsnackade spelarna och de uppsnackade lagen har än så länge levererat under 2016. Det är bland annat om det den här Bredsidan handlar om.

Bredsidan_Inges_2

Om vi börjar med Vårgårda IK. Alldeles oavsett hur bra Lidköpings FK var eller hur många av spelarna division 2-laget hade borta är 3-0 så klart ett bra resultat. Självklart är alla lag i olika faser av sin försäsong, vilket också kan göra att prestationerna inte alltid är varken logiska eller stabila. Men att vinna är alltid bra för ett lag, och att vinna övertygande mot en på pappret bättre klubb är ännu bättre. Visst, en förlust i en träningsmatch kan det finnas förklaringar till. Men jag håller inte med dem som menar att en förlust inte spelar någon roll även om det handlar om en träningsmatch.

Utöver 3-0 tycker jag att VIK hade en oerhört intressant uppställning i lördags. Daniel Olafsson och Karl-Anton Pettersson som centrala mittfältare, medan David Lager fick en mer fri position med utgångsläge till vänster på mitten. En del är väl för unga för att minnas Brolin-rollen från 1994, men på förhand känns det mittfältet väldigt spännande. När man dessutom har Anton Vilstrup bakom David Lager handlar det om en vänsterkant som lär ställa till en hel del problem för motståndarna i trean. Sammantaget hade också lördagens VIK-elva väldigt många tekniskt duktiga spelare. Och med fina fötter ökar så klart möjligheten att vara kreativt som lag, eftersom de individuella misstagen och bolltappen bör bli ganska få.

…………………..

Men det är inte bara VIK som varit uppsnackat och levererat därefter. André Nilsson avgjorde i sin debut och i lördags smällde Andreas Johansson in fyra baljor för Alingsås IF. Två nyförvärv som med all säkerhet kommer sätta fler avtryck under 2016.

…………………..

På tal om A. Johansson. Den Twitteransvarige i Alingsås IF måste börja jobba med smeknamn alternativt efternamn på Andreas Glännbro och Andreas Johansson. Då blir det lättare att hålla koll på vem som gör vad på planen.

…………………..

Även Holmalunds damer har infriat förväntningarna hittills. Klar seger mot LFK för ett par veckor sedan följdes av en hektisk helg med goda resultat förra veckan. Nu i lördags körde man över division 1-laget Skepplanda med 7-0, och det är nog där siffrorna i en sådan match bör ligga för att HIF ska hänga med i Elitettan.

…………………..

Tror att 2016 kan bli ett bra år för Annelunds IF. Men efter vinst förra veckan blev det torsk med 2-1 mot Mariedal. Men eftersom de gröna drog på sig två röda kort ser jag ingen anledning att ändra på min tro, inte ännu i alla fall.

…………………..

Peno Andersson har ännu inte gjort debut i VIK. ”Vi ska matcha in honom försiktigt så att knäet håller. Han behöver minst en hel träningsvecka till”, sa Peo Häggström om nyförvärvet.

…………………..

Gustav Blomgren ska enligt rapporterna ha varit en frisk fläkt i GBK hittills. Ska bli kul att följa en unge anfallaren framöver.

…………………..

Rasmus Johansson, som i fjol bildade anfallspar med Blomgren i Töllsjö, ser ut att bli kvar i division 5-klubben. Provträningarna med Holmalund är över och han erbjuds ingen övergång. Enligt rapporterna ska Johansson ha varit strålande på träningarna men inte haft glöd nog att lägga den tid som Holmalund kräver. Bra gjort av HIF att tacka nej till ett vasst anfallsvapen istället för att bryta de riktlinjer man dragit upp för A-truppen inför den här säsongen.

…………………..

Efter två DM-helger är det läge att ta en titt på hur det ser ut i grupperna. Det gör du enklast här.

…………………..

Fazel Omidi ser ut att ha konserverat sin fina form från 2015. I går nätade han i Södra Härenes kryss i DM.

…………………..

Jonas Aronsson fick mycket beröm av Peo Häggström i lördags. Trots att det är ett stort steg från sexan till trean är jag inte jätteförvånad att förvärvet från Vedum kan sätta avtryck även på den här nivån.

…………………..

Skene slog Bergdalen med 16-1 i DM. En rejäl förlust, både för Bergdalen och för fotbollen i stort.

…………………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar