ANNONS:
ANNONS:

Matilda till landslagsläger – och aktuell för Holmalunds IF

Alingsås KIK har fått fram en riktigt stor talang i 15-åriga Matilda Larsson.
Nästa vecka åker hon till Bosön på landslagsläger, och efter det ska hon provträna med Holmalunds IF.

Matilda Larsson

Det var mitt under lektionstid i skolan som Matilda Larsson fick beskedet att hon blivit uttagen till en 42 tjejer stor landslagstrupp som samlas på Bosön den 20 november.

– Min kompis från Bergdalen sms:ade att vi kommit med båda två. Det känns verkligen jättekul, säger Matilda.

Alingsåstjejen har tidigare varit med på Elitflicklägret i Halmstad, men detta blir debut i landslagssammanhang. Fyra träningar och en internmatch står på programmet i Stockholm, och räkna med att det är en spelsugen Matilda Larsson som är på plats.

– Jag skulle ha provtränat med Holmalund dagen innan, men vi har bestämt att jag ska vila då för att vara pigg när samlingen börjar. Så jag ska testa med Holmalund när jag kommer hem istället.

Holmalunds tränare Michael Rosén ser en stor talang i Matilda, och hon är också ett ypperligt exempel på hur HIF vill jobba för att knyta till sig talangerna i trakten.

– Vi har som målsättning att bli en elitförening på sikt och då måste man ha med sig alla grannföreningar. Så vi försöker föra en dialog med alla klubbar, och det handlar inte alls om att vi ska utarma dem på spelare. Vi tror att detta är enda vägen att gå för att bygga upp en plantskola, och Matilda är absolut en av de tjejer som skulle passa bra in i ett U-lag där talangerna kan utvecklas tillsammans, säger Rosén.

Matilda säger också att en sådan satsning skulle vara rolig, men vet inte än vilken klubb hon ska spela i nästa säsong.

– Jag har spelat i KIK hela livet och trivs verkligen här. Så vi får se hur det blir när jag vet vilken tränare det blir nästa år och så, säger hon.

Det gångna året har hon spelat både i flicklaget och i KIK:s A-lag.

– Har mest varit högerytter i damlaget och högerforward i mitt riktiga lag. Men i distriktslaget har jag varit högerback, så jag kan spela lite överallt.

Hur är du som spelartyp?

– Ganska liten till växten så jag inte riktigt ”trycka till”. Men jag är ganska snabb och försöker passa bollen och få tillbaka den mycket.

Lämna en kommentar