ANNONS:
ANNONS:

Moa laddad inför avslutningen

Holmalund ligger farligt till i botten av Elitettan. Men målvakten Moa Edrud tror ändå på en bra chans att lösa kontraktet.
– Vi har visat tidigare att vi kan störa topplagen, säger U-landslagstjejen.

I dag spelar Holmalunds IF sin sista hemmamatch för säsongen. IFK Kalmar kommer på besök, och tittar man i tabellen ser man att matchen är av yppersta vikt för båda lagen. Kalmar jagar allsvensk uppflyttning medan HIF vill rädda kontraktet. Dessutom väntar AIK på bortaplan i sista rundan för Alingsåslaget, och likt Kalmar jagar stockholmarna en allsvensk plats.

– Klart att det är tuffa matcher. Men jag tycker att vi har visat tidigare under säsongen att vi kan störa topplagen, säger Moa Edrud, som tycker att hennes egen form är god.

– Ja, det har känts bra. Jag har fått en ny målvaktstränare i Niklas Stewenhag och det funkar riktigt bra. Det är nyttigt med en ny röst ibland.

Nästa år gör Alingsås FC debut i det svenska seriesystemet. Självklart hoppas Moa Edrud på att det ska ske i Elitettan, men hon har inte tänkt så mycket på framtiden.

– Jag vill bara avsluta säsongen på ett så bra sätt som möjligt.

Kan division 1 vara för låg nivå för dig nästa år för att fortsätta vara med och konkurrera om en landslagsplats?
– Vet inte, har som sagt inte tänkt så långt än.

Finns det större klubbar som du för en dialog med?
– Nej, inte i nuläget. Men jag antar att alla vill ha klart med tränare och sportchefer innan de jagar spelare. Så vi får se vad som händer efter säsongen helt enkelt.

Holmalunds största kombattant i tabellen är Böljan. De möter Uppsala på bortaplan nu i helgen för att sedan avsluta hemma mot Östersund. Alltså ett på pappret klart enklare spelschema än vad Holmalund har.

Lämna en kommentar