ANNONS:
ANNONS:

Nu är alla lag igång

Nu är sommarvilan över för den här gången. Samtliga lag är igång med seriematcher igen, och nu blir det två spännande månader innan vi vet hur det hela slutar.

Bredsidan_Inges_2

Jag var på plats för att se Vårgårda och Götene i lördags. VIK gjorde en ny stabil match och fick med sig en poäng trots spel med en man mindre i princip i hela andra halvlek. Förvånande att Götene, som spelat småtrevligt i första halvlek, inte gick för seger efter paus i kraft av en man mer. Nu gjorde VIK det bra, höll i bollen och höll ihop laget, men detta var ändå en ypperlig möjlighet för skaraborgarna att knapra in på Vårgårda i tabellen. Nu såg sista halvtimman istället ut som att båda lagen var tämligen nöjda med en pinne, även om VIK var den självklara vinnaren i min bok.

Efter matchen menade många VIK-anhängare att hemmalaget skapat mest och varit närmast segern i andra halvlek. Jag tycker att Jocke Bergs nick i slutminuterna var en bra målchans, men i övrigt minns jag inget som kändes riktigt farligt. Inte heller i första halvlek skapades det särskilt mycket och betänker man att Benjamin Hackers 1-0 kom efter en ren försvarsbjudning bör man kanske sätta ett litet frågetecken för spelet sista tredjedelen? Eller så är det så att Götene helt enkelt passar VIK ganska illa. Två förluster i fjol och två oavgjorda i år talar åtminstone inte emot den teorin.

……………………

Ska man tycka något om Anton Vilstrups röda kort får det bli att den var helt korrekt dömd. Satsningen med sulan i första halvlek och dragningen i arm och/eller tröja i andra halvlek var två situationer som var för sig berättigade en varning. Nu är både Vilstrup och Karl-Anton Pettersson (tredje ostskivan i lördags) avstängda nästa match.

……………………

Det var första matchen jag såg Mattias Martinsson som högerback i en tävlingsmatch. Ungtuppen gjorde det långa stunder bra med rejält och frejdigt spel, även om han emellanåt hade lite svårt med positionsspelet och blev överspelad av Götenes vänsterkant. Men Richard Wartmark (avstängd senast) måste slita för att ta tillbaka och behålla den platsen.

……………………

Jocke Berg började lite darrigt med ett par halvmissar på det våta underlaget. Men efter paus var kaptenen den där härföraren han allt som oftast är. Berg fick blommorna som bäste spelare efter slutsignalen, även om jag nog hade valt Karl-Anton Pettersson efter att han tagit hand om hela vänsterflanken efter paus.

……………………

Alexander Stavander byttes in med fem minuter kvar och fick ett par bollar att jobba på. Har berört det tidigare, men satan vad snabb den gubben är.

……………………

I samma serie vann Holmalund med 2-1 efter en bra första halvlek och en sämre andra. Ryktas om att Olof Saarinen gjorde en kanonräddning i slutminuten och ordnade segern, och nu är Holmalund tvåa bakom VIK igen. Racet går vidare.

……………………

För Holmalunds damer gick det sämre. Serieledaren Limhamn/Bunkeflo blev för svår på bortaplan och det blev hemresa med 0-4 i bagaget.

……………………

GBK gjorde 6-0 mot Byttorp och smyger med rätt gött i kampen om topp tre. På ett sätt en goare känsla nu när hoppet lever och man har allt att vinna, än som i fjol när hela hösten blev en enda lång ängslan i väntan på förlorat avancemang.

……………………

AIF vann med klara 5-o borta i sin match. Det märkligaste efter det är att grönvitt inte toppar tabellen efter tolv segrar, ett kryss och endast åtta insläppta mål. Hur länge och mycket får en tabell egentligen halta?

……………………

Hemsjös Lisa Andersson gjorde sju mål i storsegern förra veckan. Om jag minns rätt i hastigheten är det årets bästa notering i målväg. Molly Östlind gjorde ju nio en match i fjol, men nu har Andersson kopplat greppet om titeln i årets högst inofficiella tävling om vem som nätar mest i en och samma match.

……………………

Lite förvånad över att Annelund inte lyckades rubba Södra Ving, men utan Krille och Gabbe blev det för tunt antar jag. Nu vinner nog Södra Ving den serien.

……………………

I derbyt på Tånga ryktas det om att VIK FK kontrade till sig segern mot Säven/Hol. Kan nog bli tufft för båda de lagen att blanda sig i toppen, men å andra sidan ser det ut som att kontraktet kan säkras innan hösten blir alltför mörk.

……………………

Hudene fick ”bara” 1-1 mot mittenlaget Åsaka, och tappade mark i toppen av tabellen. En missräkning för de flesta utom Åsaka skulle jag tro.

……………………

Slaget på Byvallen slutade med delad pott. Hemsjö och Mjörn gjorde två mål vardera och därmed behåller Mjörn sitt försprång i tabellen.

……………………

Tipset i Helgens Hetaste höll inte samma klass den här veckan. Formsvacka på G månne?

……………………

Spark har värvat flitigt i sommar och vann också höststarten mot Upphärad. I dag spelas en tuff match mot Trollhättans IF, och blir det seger även där är laget att ta på största allvar i Trollhättesexan.

……………………

På tal om Spark. Adel Ben Khalifa har go statistik i den lila dräkten. En match – två mål. Bra grejer det.

……………………

Södra Härene behåller sin topplacering i Varasexan. Efter 3-1 hemma mot Östadkulle är ÖSK troligen avsågat och istället är det SHIF vi får hoppas på i kampen med Skaraborgslagen. Och det är inte det sämsta på något sätt efter Häras fortsatt mycket fina säsong.

……………………

I samma serie fick mitt SMSK en skön höststart när JK10 hemmabesegrades med 1-0. Så här dagarna efter match ångrar man ju att man inte tränat lite mer i sommar, men en ömmande kropp är ju lättare att handskas med efter tre poäng. Det är sen gammalt.

……………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar