ANNONS:
ANNONS:

Nu blir det nystart för AFC

Vi drar igång veckan med en Bredsida.

Alingsås FC gjorde jobbet i sin sista seriematch när Älvsjö slogs tillbaka på Gerdskenvallen med 6-4. Tio insläppta på de två sista matcherna var kanske inte var laget önskade sig – snittet över insläppta mål blev nu mera mänskligt – men sex gjorda och tre poäng blev ändå en värdig avslutning.

Dessvärre gjorde IK Uppsala jobbet borta mot Bergdalen och AFC hamnade på den snöpliga fjärdeplatsen, en pinne från kvalplatsen. Ska man summera säsongen blir det givetvis i mycket positiva ordalag. En ramstark defensiv har lagt grunden till den fina prestationen och att hota om en allsvensk match ända in i sista omgången är ett prydligt personbästa av den nya klubben. En lite skarpare offensiv som avgjort någon av alla oavgjorda matcher hade räckt för att kvala mot landets högsta serie.

Nu blir det nystart – i dubbel bemärkelse. Dels för att AFC nu har gjort sin sista match och istället går in under gemensam flagg med Alingsås IF. Och dels för att Joakim Carlsson är ny tränare för den tvåkönade klubbens damlag. Carlsson har tränat Elfsborgs damlag sedan klubben startade sin satsning på damsidan för tre år sedan. Innan dess har han tränat Dalsjöfors, Kungsbacka, Örby och Sjömarken på damsidan samt Norrby och Elfsborgs juniorer på herrsidan.

Nu får vi se vad det blir för team runt Joakim Carlsson och vad de kan uträtta tillsammans med Alingsås IF i Elitettan.

……………..

Sollebrunns AIK fortsätter att rusta inför 2023. Nu har de presenterat Linus Krantz från Holmalund som ny målvakt och det är givetvis en vass förstärkning till truppen. Om Jimmy Johansson tränar, är skadefri och sugen är han så klart klart tillräcklig för att vinna division 6, men nu finns det en på pappret ny förstemålvakt i Linus Krantz.

Nu fattas bara Christoffer Ängberg för att SAIK ska ta storslam under frimånaden. Och kanske att Ängberg också blir svaret på den olösta tränarfrågan?

……………..

I det kvicka novembertipset av division 6 Trollhättan får nog Sollebrunn ses som favorit nu efter flera fina förstärkningar. Hela serieförslaget kom ju förra veckan för den som missade det då.

……………..

Undra vilka lag som hugger på Lars-Petter Björk som tränare. Gissningsvis hand moderklubb Holmalund, men om L-P skulle vara intresserad av division 4 har jag naturligtvis ingen aning om. Förra veckan kom ju nyheten att Mikael Prodér inte fortsätter som HIF-tränare.

……………..

För min del blev det tränarbänken i både P12 och P14 under Kycklingcupen. Härliga minnen som väcks till liv i samband med den traditionsstarka cupen.

……………..

Andreas Glännbro har gjort sin sista match i Alingsås IF. 38-åringen har en imponerande karriär bakom sig där han oavsett sin position och lagets divisionstillhörighet alltid varit en nyckelspelare. Känner honom lite privat efter några år i samma innebandylag och att han är en go gubbe som betyder mycket i omklädningsrummet skriver alla som känner honom under på. Bara att lyfta på kepsen för Andreas, som nu ska fokusera på familjen.

Återstår att se om något lokalt lag i lägre divisioner hugger på den forns AIF-kaptenen.

……………..

På plussidan för Alingsås IF står istället Gustav Blomgren. Anfallaren som brottats med en del skadebekymmer hämtas in från Gerdsken. Min tro är att om Blomgren får träna utan fysiska hinder har han mycket att bidra med i ett topplag i division 3. Helt enkelt en fin förstärkning i jakten på division 2.

……………..

Oliver Östlind har ännu inte skrivit nytt avtal med AIF. Stötte ihop med honom på stan förra veckan och då sa han att han ska prata med AIF och se vad som händer efter det. Han har ju tre kidz numera och det kräver så klart en del tid hemma.

……………..

För egen del gjorde jag i torsdags en lättare inomhusträning med Bjärke P15. Roligt att kroppen höll och roligt att lira lite. Onsdagens besök på Sahlgrenska var också hyfsat positivt när jag fick besked om att det inte finns någon spridning av cancern. För att få ner risken för återfall ska jag dock få en cellgiftsbehandling i december, men den är av det snällare slaget utan större biverkningar. Efter det väntar återkommande kontroller för att upptäcka eventuella återfall i god tid. Bara att kämpa på.

……………..

Silly season-sidan för den som vill hänga med i svängarna.

……………..

Förra veckan fyllde den här sidan 8 år. Tack för alla gratulationer som kommit på olika sätt.

……………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar