ANNONS:
ANNONS:

Nu kan du Stötta Alingsås

Stötta Alingsås är ett digitalt veckolotteri som ska hjälpa både det lokala näringslivet och det lokala föreningslivet.
– Ett roligt sätt att gå igenom den här krisen tillsammans, säger Fredrik Olsson, vd på Lundgrens i Gräfsnäs som ligger bakom satsningen.

Lundgrens i Gräfsnäs är en föreningsleverantör som sedan 1947 har hjälpt föreningar att få intäkter. Stötta-konceptet togs fram för ett par år sedan – men nu i tiden av cornakrisen blir det mer aktuellt än tidigare.

– Sedan krisen kom ställs alla cuper och tävlingar in och vi såg då ett kraftigt inkomstbortfall för både föreningslivet och oss själva. Efter att vi gråtit en skvätt knöt vi näven och bestämde oss för att göra det vi kan för att hjälpa föreningslivet. På precis samma sätt vi har gjort i 73 år, säger Fredrik Olsson.

Därför förfinades Stötta-konceptet en aning och lanserades som Stötta Alingsås. Syftet är att gynna såväl det lokala näringslivet som det lokala föreningslivet.

– Alla pengar stannar i Alingsås kommun och gynnar dem som behöver det. Förtjänsten av lotteriet går till den eller de föreningar som lottköparen väljer att stötta. Dessutom stannar vinstpengarna i Alingsås då vinsterna är presentkort som gäller i de flesta butiker, caféer och restauranger i Alingsås. Så pengarna fördelas till dem som behöver det mest just nu, förklarar Fredrik.

Under den korta tiden Stötta Alingsås har funnits har intresset varit stort, både från föreningar och lottköpare.

– Samtliga fotbollsklubbar i Alingsås kommun är med i lotteriet. Vi gillar tabeller, tävlingar och matcher så ni som är likasinnade kommer kunna följa våra fiktiva matcher där vinnaren som fått in flest nya lottköpare varje vecka koras. I slutändan kommer vi att ha en vinnare i kommunen, och det blir ju troligen vårsäsongens enda vinnare. Vi utser Alingsås KIK som en tidig favorit då de var snabba ut ur startblocken och har rivit åt sig en ordentlig ledning, säger Fredrik Olsson till sist.

Den som vill vara med i Stötta Alingsås går in på den här sidan. Varje lott kostar 50 kronor och du väljer själv vilken förening du vill stötta. På fredagar dras veckans vinnare. 

Lämna en kommentar