ANNONS:
ANNONS:

Nu ska de lokala lirarna hyllas

I den här Bredsidan fokuserar vi enbart på Fotbollsgalan. För nu på lördag smäller det i Estrad Alingsås när hela den lokala fotbollsfamiljen samlas till fest.

I en Bredsida för länge sedan här på sajten nämnde jag som hastigast att det hade varit häftigt med en lokal fotbollsgala igen. Nu är den tanken verklighet. Jag ska på intet sätt ta på mig äran att det nu är dags igen för jag är inte inblandad i arrangemanget på något sätt.

Men lika fullt kan jag glädjas åt att det nu är dags att få njuta av en helkväll i lokalfotbollens tecken. Dels ska en rad priser delas ut och dels blir det ett tillfälle för både lagkamrater och motståndare att umgås under lättsamma former.

Vet inte exakt hur många och vilka priser som kommer delas ut under kvällen. Men oavsett vilka kategorier arrangörerna har satsat på och oavsett vilka som vinner ser jag fram emot en kväll där lokala lirare hyllas för säsongen som gått.

Mitt lilla deltagande på galan blir att dela ut priset till Måltjuven. Som ni kanske minns var det Annelie Carli som kammade hem tävlingen och Anton Näverstedt som vann gissningstävlingen. Den duon ska alltså med säkerhet upp på scenen och ta emot sina priser.

Jag var en gäst i mängden på den senaste fotbollsgalan som arrangerades i Alingsås. Osäker på året, men det bör ha varit i början på 2000-talet. Då var skådeplatsen Holmalyckan och Patrik Westberg skötte snacket uppifrån scenen. Nu är Westberg tillbaka igen, men den här gången i par med Chris Härenstam. Snacka om tung duo när det handlar om att snacka om fotboll.

Vad som hände mer på galan i början av 2000-talet? Tja, jag minns att Tomas Brunnegård, som gjort en grym säsong i Gerdsken, fick pris som Alingsås bästa spelare, och jag minns att både Anthon Gustavsson och Michael ”Turbo” Andersson var nominerade till Årets unga spelare. Dessutom tror jag att Per Krantz dansade dubbelbugg på scenen, men jag minns inte varför Krantz var på scenen? Han kanske fick pris som Årets tränare för sina framgångar med Östadkulle SK?

Som ni hör på resonemanget är det verkligen dags för en ny fotbollsgala. Det behövs nya hjältar och färska minnen, och jag tror att det blir succé på lördag. I ett slutsålt Estrad Alingsås efter en av de bästa säsongerna på mycket länge i den lokala fotbollen kan väl ingenting gå fel?

Lämna en kommentar