ANNONS:
ANNONS:

Ny helg – ny lista

Så var det fredag igen. Dessutom höstens första stora fotbollshelg, så vad passar då bättre än en lista med helgens hetaste matcher.

Alingsås IF – Skepplanda BTK
Serie: Division 4 södra.
Kommentar: Nystart för serieledaren AIF medan Skepplanda redan lirat en höstmatch. En nystart kan vara vansklig, men hemma på Mjörnvallen tror jag att AIF är det bättre och vassare laget. Men alla motorer måste vara påslagna för Skepplanda är ganska stabilt bakåt och är inte slaget på förhand.
Tips: 2-0.

Bergdalen IK – Säven/Hol
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: Känns som jag har skrivit det här förut, men här tror jag att Säven/Hol måste vinna för att vara med i racet om kvalplatsen. Bergdalen ligger tvåa i nuläget och skulle rycka ifrån ytterligare vid vinst här. Svårtippat, men jag är positiv och hoppas och tror att Säven/Hol tar chansen.
Tips: 1-2.

Herrljunga SK – Sandared/Sjömarken
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: HSK avslutade våren starkt vilket borde fått tuppkammen att växa under sommaren. Men Sandared/Sjömarken leder serien överlägset och måste få utgångstipset här. Men jag höjer ett litet finger för att HSK har lite läge att skrälla här. Noteras ska att matchen spelas på Katebovallen då Skoghällas matta tagit mycket stryk i torkan.
Tips: 2-3.

IFK Uddevalla – Vårgårda IK
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: Alla matcher är viktiga för Vårgårda som är i stort behov  av både poäng och trendbrott efter sex raka förluster. Här gäller det att sätta defensiven i första rummet och försöka hitta en självförtroende i försvarsspelet igen. Lyckas man med det skulle det kunna bli poäng här, men Uddevalla får mitt utgångstips.
Tips: 2-1.

Vårgårda IK FK – Byttorp
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: Viktigt möte mellan två lag strax ovanför strecket. Vinnaren tar ett kliv uppåt i tabellen och jag tror att FK rider vidare på vågen från derbysegern mot ÖSK och tar andra raka höstvinsten.
Tips: 3-1.

Holmalunds IF – Melleruds IF
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Holmalund är endast en poäng från den nedre kvalplatsen medan nykomlingen Mellerud har häng på toppen. Gästerna är vassa framåt med målkungen Albin Broberg i spetsen, men jag tror också att HIF:s offensiv räcker för såra dalslänningarna om André Nilsson och kompani är på spelhumör. Det kan tala för en målrik historia, som jag tror kan sluta hur som helst.
Tips: 3-3.

Götene IF – Gerdskens BK
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Götene parkerar på nedflyttningsplats efter en trubbig vår. GBK å sin sida har hugg på toppen och kommer närmast från 1-1 mot Trollhättas BoIS. Men Götene har en del rutin i laget och kan störa de flesta hemma på Västerby, men kommer GBK upp i sin högstanivå ska man kunna vinna här. Men det blir knallhårt. Simon Preisslers avstängning ett minus för gulsvart.
Tips: 1-2.

Skövde KIK – Alingsås FC
Serie: Division 1 norra.
Kommentar: Skövde KIK har hämtat in fyra amerikanskor i sommar och vann också nystarten mot Gauthiod. Detta blir supertufft för AFC och jag tror inte att det blir en sjunde raka seger utan att det här slutar med delad pott.
Tips: 1-1.

Lämna en kommentar