ANNONS:
ANNONS:

Ny matchhelg på G

Ny helg betyder nya matcher. Och då också en lista med det vi valt ut som Helgens Hetaste.

Alingsås IF – IFK Skövde FK
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Skövde är fyra bakom de tre Alingsåslagen och kommer närmast från klara 4-1 mot Råslätt. Med det i bakhuvudet tror jag att det kommer krävas en bra prestation av grönvitt för att ta en ny trea. Gästerna är ett spelande lag så det gäller att ligga tätt i försvarsspelet. Lyckas man med det kan man skapa lägen framåt i omställningsspelet, inte minst genom Oliver Östlinds snabbhet.
Tips: 3-2.

Stenungsund – Vårgårda IK
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: Stenungsund har startat serien bra med tre segrar på fyra matcher. VIK har sju poäng och framför allt har det defensiva spelet varit glimrande de senaste matcherna. Känns ganska vidöppet på förhand, och jag kan inte se varför inte VIK skulle kunna kriga sig till en ny poäng här.
Tips: 1-1.

Holmalunds IF – Assi IF
Serie: Elitettan.
Kommentar: Norrländska Assi har imponerat stort med tre raka segrar i inledningen av serien. Men även HIF har startat riktigt starkt, och hemma i Alingsås håller jag rödvitt som knapp favorit här. Fortsätter man att spela tajt bakåt bör det dyka upp tillräckligt med möjligheter för att få in en eller ett par bollar framåt.
Tips: 2-1.

Habo IF – Holmalunds IF
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: En vansklig bortamatch mot ett Habo som visade en del kvalitéer på G-vallen i lördags. Särskilt framåt fanns det ett par intressanta spelare, men kommer Holmalunds offensiv igång ska man kunna skapa både chanser och mål här. Så jag tror på minst en rödvit poäng.
Tips: 2-2.

Råslätt – Gerdskens BK
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Råslätt är en ny bekantskap som jag vet väldigt lite om. Efter GBK:s fenomenala inledning måste gulsvart gälla som favorit här, även om en underskattning eller sämre arbetsinsats snabbt kan förvandla en sådan här match till något väldigt jobbigt. Men utgångstipset blir en tvåa.
Tips: 1-2.

Hemsjö IF – BK Spark
Serie: Division 6 Vara.
Kommentar: Två lag med vitt skilda premiärer. Hemsjö fick storstryk medan Spark vann klart, och jag håller också gästerna som favorit här. Det finns mycket kunnande i lilagult och gör man bara jobbet här ska det kunna bli tre poäng. Räkna också med att Christoffer Krabbe är målsugen efter att ha legat sjuk i Sparks premiärseger.
Tips: 1-5.

Göta/Ljungskile/Ödsmål – Östadkulle
Serie: Division 4 västra.
Kommentar: Extremt tidig seriefinal där ÖSK ligger tvåa med en match mindre spelad. Efter 7-0 i premiären måste jag hålla Östadkulle som favorit här, och jag tror på nytt gulsvart jubel.
Tips: 1-3.

Lämna en kommentar