ANNONS:
ANNONS:

Ny operation för "Proffan"

Kristofer Profozic har nu fått besked om sitt skadade korsband. Knäet är inte tillräckligt stabilt, så det blir en helt ny operation för att få ordning på korsbandet.
– Jag var förberedd på det, och det är skönt att ha fått ett besked, säger Gerdskenspelaren.

I höstas framkom det att den operation Kristofer Profozic, 30, gjorde i juni inte gett önskat resultat. Korsbandet var delvis av igen, och nu har anfallaren genomgått de tester som krävs för att få svar om framtiden. Frågan var om man kunde kompensera det klena korsbandet med muskelstyrka, eller om det krävdes en ny operation.

– Jag har varit inne och gjort tester och läkaren har känt på knäet. Jag har alldeles för dålig rotationsstabilitet, så han sa att jag aldrig kommer bli helt nöjd om jag inte opererar, berättar Kristofer.

Nu väntar han på en ny operationstid, och det ska inte behöva dröja alltför länge.

– Nej, det ska nog gå ganska fort. Det blir hos samma läkare som tidigare och jag har förtroende för honom. Jag lägger ingen skuld på honom för att det inte blivit bra hittills.

Läkaren kommer att klippa av det lilla korsband som finns kvar och sedan göra ett helt nytt. Efter det väntar lång rehabilitering, så någon fotboll under 2015 är inte att räkna med.

– Nej, det blir väl till nästa säsong i så fall, men jag har inte bestämt mig för hur jag ska göra med fotbollen än. Rehabiliteringen blir mycket roligare när man har något att sikta emot, och sen tar jag ett beslut senare när jag vet om knäet är helt bra.

Lämna en kommentar