ANNONS:
ANNONS:

"Nya" FC Alingsås börjar ta form

Tre lag som träningsmatchar samtidigt. Det var precis vad som skedde ig år på Alströmervallen. Det handlade om Gerdskens BK, FC Alingsås och Långared Bois som alla möttes under den sena torsdagskvällen. För Andreas Kjellström, ny tränare i FC Alingsås, var dock inte resultaten det viktigaste. Istället ville han se hur spelarna bemötte motståndarna och hur de agerade på planen, något som laget jobbar hårt med.

FC Alingsås har sedan starten 2011 haft en mindre vacker stämpel. Både publik och spelare har ibland visat på ett uppträdande som inte hör hemma på fotbollsplanen. Nu vill Andreas Kjellström, ny tränare sen årsskiftet, ändra på ryktena om klubben och har redan kommit en bit på vägen.

– Laget behöver mer struktur, säger Kjellström, som berättar vidare att man jobbar mycket med de fyra ledord som klubben satt upp.

– Det handlar om ansvar, respekt, attityd och glädje. Ord som ska göra att vi tillsammans klarar de mål vi sätter upp och strävar efter.

Kjellström har en klar bild av vad han vill åstadkomma med laget och han jobbar mycket på den sociala biten och bemötandet hos spelarna.

Inför gårdagens matchevenemang, där man mötte Gerdskens BK:s U-lag och Långared BoIS i femtonminuters-matcher, gav han de tre spelarna som fick lämna föreningen i höstas en ny chans.

– Vi har satt upp en del regler som spelarna måste följa, och det är regler som laget tillsammans har fått sätta upp på ett av våra spelarmöten vi haft, förklarar Kjellström. Det är viktigt att alla får känna sig delaktiga och vara med i besluten.

Kjellström berättar vidare att han inte behöver lära grabbarna någon fotboll utan hans fokus ligger mer i att få dem jobba mer på sina attityder och att respektera alla.

– FC Alingsås har en mycket stark trupp som kan gå långt, om vi alla går åt samma håll.

Gerdskens BK var initiativtagare till det evenemang som i går tog form på Alströmervallen. Alla tre lag fick möta varandra några gånger á 15 minuter och även om man kanske inte kom in i matcherna ordentligt bjöds det på en del delikatesser. Det bjöds på snabba kontringar, en spännande målvaktsutrusning, trixande och passningar av hög klass. Möjligen att skärpan inte var helt inställd hos de tre lagen, för i vissa avslutningar borde bollen ha suttit i nät, men som Kjellström menar när vi pratas vid, så var inte resultaten det viktigaste i gårdagens matcher.

Det var en rolig grej att mixa tre lag som får matchträna. En del publik hade också tagit sig ut denna torsdagkväll och kanske trodde de som jag att vårvärmen skulle hålla i sig även framåt kvällningen. Så var dessvärre inte fallet och själv frös jag nästan mer när jag såg spelarna som plockat av sig understället. Det hör väl dock till försäsongsfotbollen, att några gärna fryser lite bara de får spela i shorts.

Lämna en kommentar