ANNONS:
ANNONS:

Nya sportchefen coachar i SM-slutspelet

Jesper Mårtensson har tackat för sig som sportchef i Holmalund Dam. Istället kliver Jenny Holm upp ett snäpp – samtidigt som hon tränar Akademi och laddar för dagens SM-slutspel i futsal.
– Det blir mycket Holmalund just nu, säger hon med ett skratt.

Jenny Holm och gänget som ska försvara Holmalunds färger i futsal-SM har just lämnat Alingsås i buss på väg mot Vetlanda när vi ringer upp på lördagsmorgonen. Klockan 14.00 är dte avspark i åttondelsfinalen mot Vetlanda United IF.

– Ett lag som vi inte har någon koll på så det är bara att gå ut och köra, säger Jenny, som berättar att laget har stärkts upp med några mer rutinerade tjejer den här gången.

– Antonia och Nicole är med från A-laget och dessutom Emilia Hafström också. Så det är lite mer tyngd i laget idag även m vi fortfarande bygger det hela på Akademitjejerna.

Vid seger mot Vetlanda väntar vinnaren mellan IFK Göteborg och IK Gauthiod i kvartsfinalen.

– Två duktiga futsallag som vi har bättre koll på än Vetlanda, kommenterar Holm, som också berättar att målvaktsbiten är ett litet gissel.

– I dag står Lovia Larsson i mål. Hon har stått lite tidigare i KIK men är ju ingen riktig målvakt. Men vi får försöka hålla det tätt och hjälpa henne med ett bra försvarsspel.

I veckan kom nyheten att Jesper Mårtensson med omedelbar verkan hoppar av sitt uppdrag som sportchef i Holmalund dam. Ett besked som överraskade många.

– Jesper har gjort ett bra jobb och körde på ända tills det inte gick längre. Så jag kan inte säga att jag har märkt någonting, säger Jenny Holm, som nu blir tillförordnad sportchef bredvid tränaruppdraget i akademin.

– Just nu har jag praktik i min utbildning och då lägger jag delar av min praktik i Holmalund. Så det kom väldigt lägligt för att hinna med allting.

Jenny, som pluggar Sport Coaching på Göteborgs Universitet, berättar dock att det ska in en ny sportchef ganska snart.

– Förhoppningen är att jag inte ska jobba så mycket med den biten nu när jag är tränare. Så vi arbetar för att få in ett nytt namn där.

Lämna en kommentar