ANNONS:
ANNONS:

"Nytt blod i form av Östadkulle SK"

2015. Vad kan vi förvänta oss? Vad kan vi hoppas på?
Lokalfotboll.se/0322 spekulerar lättsamt i tre delar kring hur det kommande året skulle kunna te sig i den lokala fotbollen.

2015_del 1

Damerna först, brukar det ju heta. Även om jag försöker behandla dam- och herrfotboll på samma sätt stämmer föregående mening åtminstone på den här årskrönikan. I dagens avsnitt siar vi om de lokala damlagens kommande säsong medan herrlagen står i fokus i kommande delar.

När det handlar om 2015 och damfotboll måste man börja med att nämna Östadkulle SK. Att starta ett damlag i dessa tider är ganska ovanligt, och självklart är det roligt både för den lokala fotbollen och för hela sporten i ett större perspektiv. Efter ett otal nedläggningar och sammanslagningar runt om i landet är det kul att se konkreta exempel på att kurvan också kan peka åt andra hållet. I närtid har Vårgårda IK och Långareds BoIS tvingats att lägga ner sina damlag men nu får vi in nytt blod i form av Östadkulle SK. Rent resultatmässigt är det givetvis svårt att spekulera i hur ÖSK kommer att stå sig i division 4. Men i min värld är det heller inte det viktigaste. Visst är det seniorfotboll vi pratar om, och visst vill de flesta spelare vinna när domaren blåser till spel. Men om ÖSK håller igång laget utan problem och håller uppe snittet på träningarna är klubben en vinnare även om tabellen visar på en mittenplacering.

I fyran har vi ytterligare en ny bekantskap. Det handlar om nystartade Holmalunds IF akademi, som leds av den nya tränaren Mikael Prodér. Truppen är ung och talangfull, och den relativt höga träningsdosen borde räcka till en en topplacering som slutar med avancemang till division 3.

Andra lag som jag tror kan bli bättre än fjolåret är Hemsjö IF och Södra Härene IF. HIF har fått in nya tränare och kan den duon få upp träningsnärvaron kommer jämnheten i prestationerna som ett brev på posten, och då kan Hemsjö bli att räkna med på topp tre. I Södra Härene är alla unga tjejer ett år äldre och tränare Peter Andersson tror mycket på sina adepter. Det finns en inställning och en vilja att träna mycket, och då är det helt logiskt om poängskörden blir större och större för varje år.

I division 3 tror jag att Sollebrunn får en behaglig säsong i mitten av tabellen. Klubben har ett uttalat mål att glädjen kommer före resultat det kommande året och det tror jag är rätt väg att gå efter ett ganska tungt 2014. Kenneth Aronsson kan vara rätt man att som både tränare och ”mysfarbror” hjälpa tjejerna att hitta tillbaka till fotbollens charm.

Efter att Alingsås KIK fått en friplats har vi två lokala lag i division 2. Frisco tror jag blir att räkna med på allra största allvar, i synnerhet nu efter att Annelie Carli återvänt från Vara SK. KIK känns mer oberäkneligt. Fråga ett är vad Leo Berg kan tillföra som tränare och fråga två är om det dyker upp några förstärkningar under försäsongen? Oavsett ser klubben och laget ut att få en nystart under 2015, och då kan resultatet också bli bättre i form av klarat kontrakt.

Traktens bästa lag, Holmalunds IF, jagar som bekant serieseger i division 1. I höstas var det snubblande nära, och känslan är att HIF förfogar ungefär över en lika stark trupp den här säsongen. Visserligen ska Maria Sjöbergs mål göras av någon annan nu när hon tagit ett break från fotbollen, men känslan är att det finns en del andra fötter som kan öka sin målskörd. Emelie Johansson tror jag kan bli det stora utropstecknet nu när hon snart är klar med studierna och ger fotbollen större plats i livet.

 

Spekulationer i punktform…

Holmalunds Akademi vinner fyran efter en jämn kamp med Hemsjö och Södra Härene. Det blir dock upprörda känslor då HIF förstärkt med ett par A-lagsspelare de sista omgångarna för att säkra avancemanget.

Annelie Carli smäller in 18 mål och skjuter Frisco till en andraplats i division 2.

Lisa Molin gör sin vana trogen mängder av mål och stannar den här gången på 27 fullträffar. Det räcker till en tredjeplats för Hemsjö i division 4.

Leo Berg gör succé som tränare för KIK och Alingsåslaget klarar kontraktet i tvåan utan kvalspel. 

Emelie Johansson blommar ut som Holmalunds stora stjärna i division 1 och bildar en sylvass duo med Antonia Ferm Sandberg. Tillsammans svarar de för 26 mål och leder HIF till serieseger och kvalspel. 

Thea Edrud gör en kanonsäsong i Södra Härene och följer framåt hösten efter sin syster Moa när hon värvas av Holmalunds IF.

Hudene får lite av en mellansäsong i fyran när laget håller till i mittens rike från början till slut.

– I kvalet mot elitettan blir det två stenhårda fajter och Holmalund faller på målsnöret mot elitettan. En tveksam straff döms emot HIF och blir avgörande, vilket får Michael Rosén att tjata sig upp på läktaren.

 

Lämna en kommentar