ANNONS:
ANNONS:

Om skrällen – och striden om andraplatserna

Så var ännu en fotbollshelg till ända. Och som vanligt var det en hel del som stack ut – inte minst den stora skrällen på Gerdskenvallen. 

Bredsidan

Toppen mot botten. Det skulle väl bara sluta på ett sätt. Men det gjorde det inte. Istället visade Annelunds IF att man har alla möjligheter att hänga kvar i division 4. Inte bara för de tre poängen mot Gerdsken – utan minst lika mycket för sättet man genomförde matchen på.

Redan från start fanns ett lugn och en trygghet i Annelunds spel. Visst, man skapade inte mycket framåt i första halvlek, men det fanns ändå en känsla av att det skulle kunna bli poäng i den här matchen. När Jacob Borg elegant satte dit GBK:s ledningsmål verkade det inte bekomma Annelund särskilt mycket. Matchbilden förblev densamma och i andra halvlek var också vändningen ett faktum.

GBK:s Robin Westby menade att Annelunds båda mål var billiga. Oscar Sjögrens rembrandt vid kvitteringen var så klart en skänk från ovan, men Rikard Jacobssons segermål kom emellertid till efter ren kalabalik i straffområdet. Och ska man prata billiga mål ska man också komma ihåg att GBK:s 1-0 kom till efter att Krille Holmén slagit en passning på Gerdskaben så att bollen damp ner hos Kristoffer Krabbe. Även om Jacob Borg avslutade väldigt bra uppstod situationen mer av en slump än av ett bra anfallsspel.

För tabellen var det också roligt att resultatet blev som det blev. Gerdsken har gjort en kanonsäsong och kommer alla gånger att fixa det här ändå. Visst hade det varit roligt att hålla nollan i förlustkolumnen intakt, men skulle nu plumpen komma kunde den inte ha kommit lägligare. För med lokala fotbollsögon sett vill man ha så många lag så högt upp som möjligt, och nu ökade Annelunds chanser att fixa nytt kontrakt.

Dessvärre drog Björn Holmén sönder sin baksida. Det såg allvarligt ut, och frågan är om han hinner friskna till och spela mer i år. Desto viktigare då att Rikard Jacobsson tycks vara tillbaka med besked. Frågan är om inte han var planbäst på G-vallen i lördags. En som saknades i matchen var Tobias Holmén. En lunginflammation håller honom borta ett par veckor till, men efter det kan han ta platsen som Björn lämnat efter sig i mittförsvaret.

…………………………………

I övrigt kan man konstatera att det i två av våra lokala serier ser ut att bli ett snudd på blodigt race om andraplatserna. Vårgårda IK FK leder nu Herrljungasexan med tio poäng och det ska till ett smärre mirakel om det ska tappas. Men bakom är det desto jämnare. Vedum ligger nu tvåa, men Stora Mellby, Sollebrunn och Södra Härene trängs alla inom två poäng. Spännande.

I division 3 är det ett snarlikt upplägg. Gunnilse går som tåget och leder nu med tio poäng, men där bakom ligger Vårgårda IK, Götene IF, Sävedalens IF och IFK Falköping också inom två poäng. Spännande var ordet.

…………………………………

Holmalund vann med klara 4-1 hemma mot Rävåsen. Efter att Rössö kryssat är serieledningen nu uppe i fem poäng. Imponerande att ta en sådan kassaskåpssäker seger efter den tunga helgen med nederlaget i seriefinalen och storförlusten mot Göteborg FC.

…………………………………

Holmalunds herrar har det inte lika roligt. I ödesmatchen mot Hestrafors blev det förlust med 1-0 efter att sent avgörande från gästerna. HIF har nu spelat sex raka seriematcher utan att göra mål, och det håller så klart inte om man vill spela division 3 även 2016. I tabellen har nu fyra bottenlag utkristalliserats, och de slåss alla om den enda kvalplatsen. Lär bli fler ödesmatcher för Holmalund i höst.

…………………………………

Östadkulle har det tungt i division 5. 0-2 hemma mot Halvorstorp gjuter fast laget allt mer i botten, och nu ser det milt uttryckt jobbigt ut. Dessutom lyckades ÖSK med konststycket att dra på sig tre röda kort sista fem minuterna, så det lär inte bli lättare nästa match med ett knippe avstängningar.

…………………………………

Mjörn har två storsegrar i rad nu. Mannen bakom dessa har varit Karl Gunnevik som totalt gjort sex mål på två matcher. Imponerande. I samma serie försvann kanske Hemsjös kvalchans i och med förlusten mot Upphärad.

…………………………………

Sollebrunn var enda glädjeämnet från söndagens dammatcher, och fortsätter Lisa Andersson att ösa in mål kan det bli en rolig höst för Bjärkelaget. För Alingsås KIK fortsatte däremot motgångarna. Dels en ny förlust, och dels en allvarlig skada på Emma Hedberg. Ambulans fick tillkallas och i värsta fall var benet brutet. Alltid lika tråkigt när sånt händer.

…………………………………

Hudene GoIF firade 90 år i lördags. En respektabel ålder, även om jubileet inte hjälpte till i matchen mot Vedum. Det blev förlust för hemmalaget med klara 4-0.

…………………………………

FC Alingsås vann i torsdags och har nu fyra poäng att gå på ner till tredjeplacerade Sandhult. Kul om det håller i sig så att det blir minst kvalspel för FC.

…………………………………

Tippningen i Helgens Hetaste har inte varit mycket att skryta med efter sommaruppehållet. Bara att ta nya tag och jobba sig ur den uppförsbacken.

…………………………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar