ANNONS:
ANNONS:

Om veckan som gick

Ny måndag betyder ny Bredsida.

Alingsås IF har sannerligen fått en smakstart i Elitettan. 4-0 i premiären följdes upp av hela 5-0 i hemmapremiären mot Örebro SK. På G-vallen var AIF numret större och toppar nu tabellen på bättre målskillnad än Umeå.

Att AIF är svårt att göra mål på har vi vant oss vid, och det är givetvis en trygghet att den egenskapen tycks vara kvar även nu under 2024. Men nu är glädjande nog anfallsspelet mer målgivande än i fjol då de knappa segrarna var många. Nu blev det fem nya mål framåt och Moa Öhman satte två nya baljor. Dessutom kom Alma Öberg igång med sina två fullträffar och det ser helt enkelt riktigt, riktigt bra ut två veckor in på säsongen.

……………

I damernas division 2 svarade Frisco för en stark bortamatch när de fick med sig en pinne hem från mötet med Qviding. Enya Larsson gjorde två mål innan Hanna Branmark ordnade slutresultatet 3-3 mot slutet av matchen. En klart godkänd premiär för Frisco eftersom Qviding vann sin första match med stora siffror.

Lisa Udén blev Alingsås KIK:s stora matchhjälte när hon slog in avgörande 2-1 hemma mot Herrestad. Viktigt att studsa tillbaka efter debaclet i premiären och nu är KIK med i tabellen efter två omgångar. Dessutom skapar sannolikt den här segern ett litet lugn och trygghet i truppen.

Hemsjö spelade sin premiär i division 5 och det blev en förkrossande storseger mot Wargön U. Ellen Andréasson var värst med tre fullträffar när segersiffrorna skrevs till hela 8-0.

……………

I herrtrean spelade Alingsås IF redan i torsdags och då handlade det mesta om Erik Gustavsson. Den snabbe liraren gjorde fyra av målen när AIF vann med 5-3 i den viktiga matchen mot Väster. En tredje raka förlust tror jag kunde varit förödande för Grönvitt, men tack vara Erik Gustavsson är nu AIF med i racet igen. Men det satt långt inne när AIF tappade 3-0 till 3-3, men till slut blev det tre poäng med hem till Alingsås.

Vårgårda hade ingen rolig match hemma mot Dalstorp. Gästerna vann med 4-0 på Tångas gräsmatta och det är bara att ladda om inför kommande fajt.

……………

Gerdsken fick ingen flygande start i fyran. Min seriefavorit fick bara med sig 1-1 från mötet med nykomlingen Sjuntorp och enligt rapporterna är det GBK som ska vara mest nöjt över den poängen. Premiär och naturgräs till trots, jag trodde med om årets GBK än så här. Men säsongen är lång och nya chanser att vissa seriesegrartakter kommer redan den här veckan.

Holmalund hade lekstuga med Skoftebyn och vann med hela 12-0. Skofta som tappat flera spelare tippas få det mycket svårt i årets division 4 och även om HIF ska berömmas för alla mål framåt kan vi nog slå fast att Skoftebyn kommer få ett jobbigt 2024. Nu var Ted Hammar den holmalundare som gjorde flest mål med tre fullträffar, men det var många rödvita herrar som skrev in sig i målprotokollet.

……………

I femman vankades det derby i premiären mellan Annelund och Alingsås City. Där bjöd AIF på tufft motstånd och det var inte förrän efter klockat passerat 90 minuter som Martin Andersson tryckte in Citys avgörande 2-1. Tungt för Annelund som stred tappert och tog ledningen i den första halvleken genom Lucas Fondin. Matchen var också ett välkomnande till division 5 för City som här kommer få kriga hela vägen för att plocka de segrarna som i sexan ofta bärgades tidigt i matcherna.

Herrljunga tog emot det förmodade topplaget Falköpings FK och ledde där med 1-0. men FFK vände på steken och vann med 2-1 efter ett sent avgörande även där. Lika tungt för HSK som för Annelund med andra ord.

Mjörn inledde sitt seriespel med att spela 1-1 mot Brämhult. Ett inte helt oväntat resultat som jag tror visar att Mjörn kommer att plocka sina poäng i var och varannan match den här säsongen.

För Sollebrunn ser det inte lika stabilt ut. 2-0 i baken i premiären mot Töllsjö var inte premiären som nykomlingen behövde, särskilt inte som Töllsjö dels tippas i botten och dels saknade sin stora klasspelare Rasmus Johansson. Extra tungt för SAIK att bränna en straff just innan hemmalaget avgjorde matchen med 2-0-målet.

……………

För egen del har en ömmande fotled bråkat de sista veckorna och i vårt genrep mot Edsvära/Norra Vånga agerade jag endast tränare. Det blev en målrik historia mot ett välvuxet ENV som till slut slutade 4-4 efter att Alex Ericson kvitterat mot slutet. Nu laddar vi – i likhet för alla andra division 6-lag för premiärvecka.

……………

Nu ska resterande serier tippas den kommande veckan innan vi kan summera årets stora vårtips.

……………

Starten på tippande i Helgens Hetaste var inget vidare. Nya tag och påt igen bara.

……………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar