ANNONS:
ANNONS:

Pettersson vänder hem till VIK

Vårgårda IK kan räkna in ett kanonförvärv inför höstsäsongen. Karl-Anton Pettersson återvänder till Tånga hed efter flera år i Elfsborg och Norrby IF.
– Ska bli skitskoj, säger 23-åringen.

Karl-Anton Pettersson lämnade VIK i unga år för IF Elfsborgs organisation, men har de senaste säsongerna spelat i Norrby i division 1 och 2. Nu blir det dock division 3 med moderklubben för hela slanten.

– Det har varit på gång ett tag, är väl nån månad sedan VIK hörde av sig. Jag har alltid tänkt att komma hem och spela igen även om det kanske blev lite tidigare än vad jag hade trott, säger han.

En viktig del i övergången var det faktum att Karl-Anton tröttnat lite på spelet i Norrby.

– Jag tappade glädjen lite redan förra hösten, men man försöker ju ändå köra på. Men även våren har väl varit lite upp och ner så det här blir ett riktigt lyft för mig. Jag vill verkligen vara med på den resa som VIK har påbörjat och jag ser mycket fram emot den här hösten.

Petterson säger sig också vara ganska hemma i gänget på Tånga hed. Han har tränat med laget på somrarna de senaste åren, och har även varit skriven för VIK i futsal.

– Jag har ju vuxit upp med de som spelar i A-laget nu så det var också en viktig bit. Ska bli kul att spela med dem igen.

I Norrby har han abonnerat på platsen som högerback de senaste säsongerna. Nu är han dock öppen för andra positioner.

– Jag hoppas på att kanske få en mer offensiv roll, gärna mer centralt i banan. Hade varit kul att få göra mål igen, avslutar han med ett skratt.

Lämna en kommentar