ANNONS:
ANNONS:

Positivt i SAIK trots tunga tapp

I dag spelade Sollebrunn 1-1 mot Kinne-Vedum/Källby. 
– En trivsam match mellan två jämna lag, säger SAIK-tränare Kenneth Aronsson.

Referatet med Jonas

Kenneth Aronsson.
Kenneth Aronsson.

I vintras tappade Sollebrunn sina två bästa målskyttar i Lisa Andersson och Johanna Ekelund. Försäsongen har trots det bjudit på stabila resultat och en del gjorda mål framåt.

– Vi har gjort åtta mål framåt och det är inte alls dåligt. Johanna och Lisa gjorde ju över hälften i fjol men nu är det andra som har klivit fram, säger Kenneth, som berättar att generationsväxlingen pågår ständigt i Bjärkelaget.

– Vi fyller på underifrån hela tiden, i dag hade vi med flera stycken födda -00 och och 01. Men de utvecklas hela tiden och jag det viktigaste är att vi har ett lag här ute i Bjärke. Tjejerna ska inte behöva åka i väg för att spela fotboll.

Ett antal rutinerade pjäser finns också kvar i laget, även om resor stör för exempelvis Johanna Järås och Felicia Wingfors och försvarsankaret Susann Kahlin har nyligen opererat menisken och blir borta några veckor.

– Vi har ändrat till 4-4-2 för att anpassa oss efter spelarmaterialet och det har fallit ganska väl ut. Sen är vi lite lätta i antal kilo, men det får vi försöka kompensera på annat sätt.

I dagens match tog gästerna ledningen före paus men Melina Hedén kvitterade i mitten av andra akten. Det resultatet stod sig också matchtiden ut.

– Det är alltid bra och jämna matcher mot Kinne/Vedum-Källby. De försöker också spela fotboll och har trevliga ledare. Synd att vi inte har dem i serien i år, säger Kenneth med ett skratt.

ÖVRIGA SÖNDAGSMATCHER
Annelund – Borås AIK 3-3, 5-5 efter förlängning, 7-9 efter straffar (DM)
Mål: Alex Forsberg, Andreas Johansson, Gabriel Holmén, Gustav Carlsson, Robert Holmén.

Edsvära-Norra Vånga – Holmalund 1-3 (DM)
Mål: Tobias Nordgren, Dejvid Hasan, André Nilsson.

Östadkulle – Gerdsken 0-4
GBK: Simon Preissler, Kristoffer Krabbe, Filip Andersson, Marcos Ramalho.

Främmestad/Elmer/Fåglum/Nossebro – HIF Akademi 2-9
Mål:

Frisco – Spark 2-2
Frisco:
Jonas Jonasson, Tomas Berggren. Spark: Niclas Mårtensson, Marcus Pettersson.

Lämna en kommentar