ANNONS:
ANNONS:

Prodér optimist – allt talar för Elitettan

Det blåser positiva vindar angående Holmalunds IF deltagande i Elitettan.
– Allt talar för att klubben kommer att klara det här, säger tränare Mikael Prodér.

Prodér

För ett par veckor sedan skrev vi om att Holmalund startade upp det omfattande arbetet med att samla in pengar nog för att ro en säsong i Elitettan i hamn. Sedan dess har mycket hänt.

– Det ser riktigt bra ut, och allt talar för att det kommer lösa sig. Det har kommit pengar från olika håll och klubben har också öronmärkt dessa åt Elitettan. Så det känns riktigt bra just nu, säger Mikael Prodér.

HIF-tränaren berättar vidare att HIF fått klart med ett Tipselitlag inför 2016. Det betyder att U-laget försvinner, medan Akademin spelar vidare i division 3.

– Vi ska ha 18+2 spelare i A-truppen och 18+2 i Tipselit. De som inte får plats där spelar i Akademin och där är målsättning att gå upp i division 2 så snabbt som möjligt, säger Prodér, som menar att Tipselitlaget blir ett lyft för hela trakten.

– Där kan vi ta in spelare från andra klubbar för det behövs bara ett papper, det är så vi har skickat spelare till Kopparberg den här säsongen.  Så finns det duktiga tjejer i exempelvis KIK eller Sollebrunn blir det en extra morot att kunna få spela en match i Tipselitserien.

Den nya organisationen gör att den kommande röstningen om U-lagens vara eller icke vara i representationsserier blir tämligen ointressant för Holmalund.

– Vi stöttar ändå att U-lagens ska få vara med men vill inte släppa Akademin i det här läget.

Vad jag förstår är HIF inte anmält till representantskapsmötet, hur ser du på det?

– Det är för dåligt i så fall. Ska vi vara en elitklubb måste vi så klart skicka en representant så det hoppas jag att föreningen ordnar.

Lämna en kommentar