ANNONS:
ANNONS:

Reflektioner från helgen

Så har den härliga höstsäsongen tickat i gång. Här kommer mina reflektioner från det som hänt de senaste dagarna.

Gerdsken fick en bra höststart när man besegrade Habo med 3-2. Det betyder att gulsvart befäster serieledningen och är nu fem poäng före nya tvåan Råslätt. Stor matchvinnare mot Habo blev William Drake som presenterade sig på allvar i GBK-tröjan med sina två mål. Ännu ett tecken på att 2017 är Gerdskens år när ett sent nyförvärv kommer in och levererar avgörande mål.

På lördag går toppracet vidare med en högintressant seriefinal när Råslätt kommer på besök. Seger där och det ser oförskämt bra ut för Gerdsken medan en förlust betyder fortsatt serieledning, om än med bara två pinnar.

……………………

I samma serie fick Holmalund ingen vidare nystart. Tabelljumbon Gnosjö slog HIF med 3-1 och nu är Holmalund snarare indraget kring de nedre strecken än de övre.

På tal om Holmalund. I helgen avslöjade vi att Anton Stenseke har tröttnat på sin blödarsjuka och helt enkelt slutar spela fotboll vid 24 års ålder. Ingen kan klandra honom för det beslutet, men däremot kan man beklaga att ett av de bästa råämnena som kommit fram i Alingsåsfotbollen de senaste tio åren inte fått en ärlig chans att testa hur bra han kunde bli i fotboll.

……………………

Vårgårda gjorde en strålande första halvlek men lyckades inte skaffa sig någon ledning att gå på inför andra akten. Det utnyttjade Skoftebyn som fick med sig 2-2 från Tånga hed. För VIK handlar nu hösten om att fortsätta etablera sig i division 2 och förhoppningsvis kunna slå sig in på topp fem. Det skulle skapa förutsättningar för att göra ett ännu bättre 2018.

Förresten gjorde Mohammed Abdulrahman mål igen i lördags. Inget dåligt nyförvärv VIK grävde fram i vintras.

……………………

För SMSK blev höststarten en riktigt fullträff när vi slog serieledaren Wargön med klara 3-0. Nu lever hoppet om topp två för krigarna på Brynet, där det vankas Bjärkederby mot Långared på fredag.

För egen del var matchen mot Wargön dock en missräkning. Efter mina roligaste 44 minuter fotboll på ett par år med en någorlunda tränad och helt smärtfri kropp åkte jag på en rejäl pärla. I skrivande stund sitter jag här med ett svullet knä och tar mig endast fram med kryckornas hjälp. Bittert, och nu håller jag alla tummar för att ingenting har gått sönder alltför mycket.

……………………

Långared laddade upp inför Mellbybesöket genom att gör 5-1 på Alvhem. Tre baljor av Marcus Glännbro i den matchen vittnar om att den gamle skyttekungen kan än.

……………………

Det har hänt en hel del i BK Spark under sommaren. När laget startade upp hösten med derby mot Hemsjö blev det seger med 2-1. Ahmed Al-Nis matchvinnare med två mål.

……………………

På tal om Hemsjö. Klubbens damlag tog en grymt viktig seger när man vann jumbofinalen mot Rävlanda/Bollebygd. Därmed är Hemsjö inte längre sist i tabellen och hoppet om nytt kontrakt lever i allra högsta grad.

……………………

När traktens fotbollsgala går av stapeln till hösten blir det utan mitt deltagande. Programmet ska slimmas och då finns det inte plats för mig och Måltjuven, så låt oss hoppas på ett gäng heta lokala kvalmatcher framåt hösten så vi hittar ett bra ställe att dela ut det priset på.

……………………

Påminner återigen om den här tabellsidan som blir bättre och bättre för varje vecka som går.

……………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar