ANNONS:
ANNONS:

Rosén årets tränare

Michael Rosén är Årets tränare i Västergötland. Han tilldelades VÄFT:s utmärkelse i samband med det pågående tränarsymposiet i Skövde.
– Jättekul att damfotbollen får lite uppmärksamhet, säger Holmalundstränaren.

Sedan några år tillbaka delar Västergötlands  Fotbolltränarförening (VÄFT) ut pris till Årets tränare i distriktet. Enda kravet för att kunna få priset är att man är medlem i föreningen, och en av alla tränare som är det är Michael Rosén. Det var också han som kallades upp på scenen i går kväll när föreningens sekreterare, Claes Johansson från Alingsås, presenterade vinnaren.

– Det kom från ingenstans. Jag hade inte ens koll på att det skulle delas ut ett pris, säger Rosén, som fick en trevlig fredagskväll.

– Det var många som kom fram och gratulerade och det var givetvis jättekul. Det visar väl att man gjort någonting rätt i alla fall. Men jag tycker även det är roligt för Holmalund och att damfotbollen i stort får lite uppmärksamhet.

Rosén menar vidare att utmärkelsen ger ny energi inför kommande säsong.

– Det blir absolut lite extra bränsle nu när allt kör igång på måndag.

Motiveringen till priset Årets tränare:
Har på relativt kort tid format laget och fått spelarna att förstå att man vinner inte framgång utan hårt och koncentrerat arbete. 2014 års tränare förespråkar ett offensivt spelsätt och att alla skall delta. Är på god väg att forma ett lag moget för större utmaningar. Som nya i ettan var inte seriesegern långt borta och en andraplats var mer än förväntat. Som krydda på säsongen blev laget DM-mästare och U-laget kvalificerade sig för division 2, men av kända anledningar försvann den möjligheten.”

 

Lämna en kommentar