ANNONS:
ANNONS:

Ryggen det enda som kan stoppa Stefan

Stefan Sjöberg fyllde 37 år i november. Men Annelundsveteranen är ändå inställd på att inleda ytterligare en försäsong.
– Håller bara ryggen ska jag allt komma igång igen, säger Stefan.

Bortsett från en säsong i Holmalund i början på 2000-talet har Stefan Sjöberg spelat hela sin karriär i Annelunds IF. Han har varit med från sexan upp i tvåan och sedan tillbaka för att etablera landsortsföreningen i division 4. Faktum är att Sjöberg gjorde hela 14 mål när Annelund blev femma i division 2, men den gångna säsongen har han mestadels agerat försvarsspelare istället för striker.

– Har ju alltid varit mycket internt snack om vilken position jag ska ha. Men under hösten när Björn (Holmén) gick sönder fick jag mest spela mittback, säger Stefan, som redan innan säsongen var slut kände av ryggen.

– Jag hade ont, men tänkte inte så mycket på det. Man har ju ont lite överallt när man kommer upp i åren, säger han med ett skratt.

Men smärtan eskalerade när inomhussäsongen drog igång och Stefan har sedan dess fått hålla sig ifrån fotbollen. Han har fått flera behandlingar av sin naprapat, men än så länge har det inte gett någon större effekt.

– Det är vissa rörelser som gör ont nere i ländryggen. Springa och spela fotboll har jag inte gjort på ett par månader så det lär bli tufft nu när man ska igång igen snart.

Stefan har även varit inne på magnetröntgen men svaret därifrån har inte kommit ännu, och han är lite kluven över vad han ska hoppas på.

– Å ena sidan vill man få reda på varför jag har ont. Men å andra sidan vill man ju inte att det ska vara något allvarligt. Men vi får avvakta och se helt enkelt.

Vilan från fotbollen har dock gjort att smärtan i ryggen avtagit något. Och veteranen är vid gott mod när nästa säsong kommer på tal.

– Jag är faktiskt ganska taggad så jag siktar absolut på att fortsätta spela. Jag känner fortfarande att jag hänger med, men den dagen jag inte tillför något är det dags att sluta.

Från ”storhetstiden” är det bara Kristoffer Holmén och Stefan Sjöberg kvar, men truppen ser ändå ganska bra ut, menar Stefan.

– Det tycker jag absolut. Visserligen har vi tappat någon men i det stora hela känns det stabilt. Kan vi upprepa fjolårssäsongen och vara med och kriga där uppe ända in på hösten hade det varit jätteroligt.

Lämna en kommentar