SAIK avgjorde efter paus

Sollebrunn studsade tillbaka efter premiärförlusten när det blev seger med 3-0 hemma mot Jung/Kvänum.
– En riktigt laginsats, säger 1-0-skytten Lisa Andersson.

Referatet med Jonas

Felicia Wingfors slet hårt på mitten.
Lisa Andersson.
Lisa Andersson öppnade målskyttet.

Söndagens match på Nya Bjärkevi började tämligen avvaktande. Lagen kände på varandra, och satte försvarsspelet i första rummet. Efter en kvart skapade dock gästerna ett riktgt bra läge, men Tova Petersson var välplacerad i målet och räddade säkert.

Några minuter senare var det även dags för hemmalaget att börja skapa chanser. Jessica Johansson och Elin Svensson kom runt på kanterna på ett bra sätt, men SAIK hade svårt att komma helt rätt mot bollen inne i boxen. Ett par halvdana skottförsök noterades, innan halvlekens hetaste möjlighet dök upp. Felicia Wingfors fick bollen vid straffområdeslinjen, väggade sig igenom med Lisa Andersson innan hon avslutade i ribban. Ett läge värt ett bättre öde.

Efter paus var matchbilden ungefär densamma, åtminstone till en början. Men när Lisa Andersson lobbsköt in 1-0 långt utifrån tog SAIK kontrollen över matchen.

– Det kändes som vi kom igång bättre efter målet. Alla kämpade och vi krigade oss verkligen till den här segern, säger Lisa Andersson.

Sista tio minuterna drygades ledningen ut. Först satte Mikaela Aronsson 2-0 och sedan spikade Elvira Hedén slutsiffrorna med en snygg frispark i krysset efter att Sofia Andersson gjorts ner.

Segern innebär att SAIK tog revansch för premiärförlusten, och är nu med i tabellen.

– Skönt att vinna och göra lite mål. Detta var en riktig laginsats, säger Lisa Andersson.

Elvira Hedén har ett tungt tillslag på bollen.
Kenneth Aronsson hade all anledning att se nöjd ut ut i vårvärmen.