ANNONS:
ANNONS:

Sofia aktuell för nysatsning

Sofia Kjellén (tidigare Andersson) kan göra en nysatsning på fotbollen efter ha fått barn. Hon tränar just nu två gånger i veckan med Alingsås FC.
– Jag är sugen, och ska prova att få ihop det berömda livspusslet för att hinna med fotbollen, säger 26-åringen.

Sofia Kjellen slog igenom i unga år i Sollebrunns AIK. Sedan dess har hon spelat i både division 1 och allsvenskan, innan hon försvann från den större fotbollsscenen. Numera bor hon i Östadkulle med sin familj som för åtta månader sedan utökades med en liten dotter.

– Jag började träna sju veckor efter förlossningen och jag spelade med Östadkulle lite nu i höstas. Så den fysiska formen är ganska bra, säger Sofia.

Nu är hon högaktuell för en comeback på högre nivå. Sedan en till tillbaka tränar hon med Alingsås FC och AFC-tränaren Mikael Prodér har tidigare sagt att han gärna ser Sofia i truppen på permanent basis.

– Det är verkligen skitkul på träningarna och jag är riktigt sugen på att spela högre upp igen. Men jag ska börja jobba den 1 februari också så vi får se hur jag får ihop livspusslet med familj, arbete och fotboll, säger Sofia, som har en överenskommelse med Prodér om att träna två dagar i veckan.

– Det ska jag prova en tid även efter att jag börjat jobba så får vi se hur det fungerar. Om jag inte känner att det håller blir det nog spel med Östadkulle eftersom vi bor här ute nu.

Foto: Lasse J för lokalsporten.se

Lämna en kommentar