ANNONS:
ANNONS:

Spark siktar på serieseger

Det har snackats mycket om BK Spark under vintern. Nu på lördag är det upp till bevis för de lilagula, när första träningsmatchen spelas.
– Gör vi en bra säsong tror jag att vi har stora chanser att vinna serien, säger tränare Samuel Thorell.

Nyförvärven har duggat tätt i BK Spark de senaste månaderna. Den ena efter den andra har presenterats, och flera har rutin från spel i högre divisioner.

– Nästa vecka kommer våra innebandyspelare och Niclas Mårtensson (hockey) igång också så då blir truppen ännu bredare, säger Samuel Thorell, som tycker att gänget tränat bra i vinter.

– Alla nya har varit med och kört och jag tycker det ser mycket bra ut. Det är bara Simon Preissler som haft lite problem med knäet och kört en del rehab på egen hand.

På lördag spelas första träningsmatchen när Gerdsken U står för motståndet. Efter det väntar några fajter till innan premiären i Varasexan i april månad.

– Kul att hamna åt det hållet efter några säsonger i Trollhättesexan. Och det är en rolig serie med Hemsjö, Mjörn, Östadkulle och alla andra lag som ligger här omkring, säger Samuel Thorell, som hoppas och tror på en framskjuten placering.

– Vår målsättning är att vinna serien, och gör vi en bra säsong tror jag vi har stora chanser att lyckas med det. Sen är det inte hela världen om vi inte går hela vägen redan i år heller, så vi känner ingen press på oss.

Spark snittar drygt 15 spelare på fotbollsträningarna, och konkurrensen om platserna är hård. Men föreningen har tappat ett antal spelare eftersom det nu inte finns något B-lag.

– Ganska många har slutat med fotbollen och jag tror att vi hade kunnat dra runt ett B-lag med hjälp av dem. Men styrelsen tog beslutet att vi inte skulle ha ett B-lag i år, så vi får se om vi kan få igång det igen till nästa säsong.

Spark premiärspelar i sexan den 24 april borta mot Frisco.

Lämna en kommentar