ANNONS:
ANNONS:

Springh tillbaka i VIK FK – Blomqvist assisterar

Niclas Springh är tillbaka som huvudtränare i Vårgårda IK FK. Till sin hjälp får han Magnus Blomqvist som spelande assisterande. 
– Det var viktigt för mig att ”Blomman” gav klartecken, säger han.

Niclas Springh var FK:s första tränare när laget startades i reservserie. De två följande åren delade han på ansvaret tillsammans med Lars-Petter Björk, innan alltså Peter Andersson tog över i fjol.

– Jag har ju bara varit spelare i år och det var nog nyttigt att vara ifrån det ett tag. Dels fick jag ladda mina batterier och dels har jag fått lite annan insyn i spelartruppen. Så det finns nog en del saker jag kan ta till mig.

Nu blir det en hektisk vinter för Niclas Springh. Han är sedan tidigare tränare för Vårgårda IK Handboll i division 3, och den säsongen är inte slut förrän framåt vårkanten.

– Klart att det blir mycket, men det funkar så länge man tycker det är kul. Och fördelen när man är tränare är att jag själv kan planera så det inte blir så många krockar.

Det är också klart att Magnus Blomqvist blir spelande assisterande tränare. Även Markus Karlsson blir assisterande tränare och dessutom är Mats Olausson klar som lagledare.

– För mig är det viktigt att man är ett gäng ledare som har skoj tillsammans så den här lösningen känns jättebra. Och Blomman är ju riktigt bra i femman fortfarande om han får vara skadefri.

I stort sett tror Springh att FK-truppen blir densamma som den gångna säsongen. Några yngre förmågor kan flyttas upp, och det finns även ett gäng nyanlända där några kan bli aktuella.

– Sen hoppas vi på några nya spelare. Jag har bland annat kontakt med Petter Stam Kaspersson, så vi får se vad som händer.

Lämna en kommentar