ANNONS:
ANNONS:

Strind redo för nytt uppdrag

Efter ett 2015 utan tränaruppdrag är nu Stefan Strinds motivation större än någonsin. 
– Jag känner mig redo för hetluften igen, säger Herrljungakillen.

Strind_diplom

Stefan Strind är ett välkänt tränarnamn i trakten och har bland annat tränat Annelunds IF och Gerdskens BK. Han har också vunnit division 2 med IK Gauthiod och varit assisterande tränare i Skövde AIK.

Men 2015 har varit ett fotbollsmässigt mellanår – som givit tid för välbehövlig reflektion.

– Tror det har varit nyttigt på många sätt. Dels har man kunnat reflektera lite och se det hela med andra ögon. Sen har jag också fått mycket tid för familj och vänner, vilket också varit väldigt roligt.

Men nu börjar det suga i fotbollstarmen igen. Och de första samtalen från intresserade föreningar har redan ramlat in.

– Det finns inget konkret ännu, men det har varit några som hört sig för lite om hur läget är inför nästa säsong. Min ambition är att träna ett lag igen och då självklart så högt upp som möjligt. Sen är det ingen panik om det inte dyker upp något intressant heller, men känslan är att jag vill tillbaka till hetluften.

Varken divisionstillhörighet eller huruvida Stefan blir huvudtränare eller assistent är dock helt avgörande.

– Det viktigaste är att det finns en ambition i föreningen, gärna med en röd tråd från ungdomslag upp till seniorverksamhet. Känner jag att det går att utveckla både laget och föreningen vore det skoj att hoppa på ett sådant uppdrag.

– Sen är jag inte alls främmande för att gå som assisterande tränare lite högre upp i seriesystemet heller. Kan man gå bredvid någon erfaren tränare skulle det kunna vara väldigt utvecklande, man är ju långt ifrån fullärd, säger han med ett skratt.

Under den här säsongen har Stefan hjälp till lite i Gerdskens BK, där han hållit i extraträningar för klubbens 15-17-åringar.

– Det har varit jätteroligt, men nu vill jag tillbaka till helheten med träningar, matcher och alla förberedelser.

Noterbart är att Stefan Strind har genomgått den högsta tränarutbildningen, UEFA Pro Diploma.

Lämna en kommentar