ANNONS:
ANNONS:

Superlördag i Alingsås

Många matcher står på programmet de närmsta dagarna. Som vanligt listar vi några av dem under vinjetten Helgens Hetaste. I dag går det inte att bortse från Superlördagen i Alingsås där två Holmalundsmatcher samt derbyt mellan Gerdsken och Annelund ska avverkas.

HH

Vårgårda IK – IFK Falköping FF
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Falköping föll senast mot bottenlaget Lerum medan VIK kommer från tre pinnar från Skara. Brukar vara tajta matcher mellan dessa lag och här står dessutom viktiga poäng i toppstriden på spel. Håller VIK som knapp favorit men varnar lite för att gästerna spelar defensivt och går för ett kryss. Kan hemmalaget dyrka upp det?
Tips: 1-0.

Sollebrunns AIK – Långareds BoIS
Serie: Division 6 Herrljunga.
Kommentar: Bjärkederby mellan två lag i olika delar av tabellen. På Ollevi var hemmalaget ytterst nära poäng då SAIK vann med 1-0. Nu tror jag på en större seger, trots att matchhjälten från i våras, Sebastian Sannestål, skadade sig senast mot Tomten.
Tips: 3-0.

Gerdskens BK – Annelunds IF
Serie: Division 4 södra.
Kommentar: Gerdsken har både stabiltet och kompetens nog att gå igenom serien obesegrat. Och hemma på G-vallen en festdag där näridrottsplatsen invigs ska det bli tre poäng. Trots att Annelund har en svit på fyra förlustfria matcher bör man inte räcka till här.
Tips: 3-1.

Holmalunds IF – Rävåsens IF
Serie: Division 1 norra.
Kommentar: Återigen en tuff match för Holmalund som spelat flitigt med matcher på senare tid. Orkar det unga gardet ladda om tillräckligt mycket för att avfärda Rävåsen, som vid seger här också hakar på i den absoluta toppen. Känns ganska vidöppet, men HIF får nog tipset lika förbannat.
Tips: 2-1.

Vårgårda IK FK – Södra Härene IF
Serie: Division 6 Herrljunga.
Kommentar: Derby är alltid derby. En nystart är alltid en nystart. Men alldeles oavsett det måste hemmalaget gälla som favorit här. Men man ska inte räkna bort Södra Härene som vid seger här fortsätter att utmana om både första- och andraplatsen.
Tips: 3-1.

Holmalunds IF – Hestrafors IF
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Ett trendbrott kan inte komma lägligare än i den här matchen. Holmalund har inlett hösten svagt och ligger nu under nedflyttningsstrecket. Hestrafors är dock jumbo, fem poäng bakom, så vikten av den här matchen går inte att snacka bort för något av lagen. Kommer HIF upp i något som närmar sig sin högstanivå ska det bli tre poäng. Men då vill det till att man gör det också.
Tips: 2-1.

Sollebrunns AIK – Främmestad/Elmer/Fåglum/Nossebro
Serie: Division 3 västra.
Kommentar: SAIK tog tre tunga poäng senast och vinner man även här tar man ytterligare kliv i tabellen. Känslan är också att Bjärkelaget är på gång, och jag tror på en ny trepoängare här.
Tips: 3-2.

Lämna en kommentar