ANNONS:
ANNONS:

"Tät defensiv bäddar för topplacering"

Så var en ny vecka avklarad. Här kommer mina tankar om det som hänt i fotbollsväg de senaste dagarna.

Bredsidan

Så var det ny vecka igen. Och vad sticker egentligen ut i den lokala fotbollen från de senaste dagarna? Tja, framför allt tre fullpoängare, skulle jag vilja säga.

Frisco har tre raka segrar i division 2 med målskillnaden 7-1. Senast vann laget med 1-0 borta mot Sjömarken, och jag tycker faktiskt att säsongsinledningen för Torbjörn Berggrens gäng varit ungefär som man förväntat sig. Oerhört stabilt bakåt, det är svårt att skapa chanser mot ett mycket hårt arbetande och rejält spelande lag som Frisco. Det som förvånat är kanske att Annelie Carli ”bara” gjort två mål än så länge, men det spelar ju självklart mindre roll när segrarna tickar in.

Vårgårda IK FK har hunnit med fyra raka vinster och toppar då naturligtvis Herrljungasexan. Mot Tomten, som enligt rapporterna var tämligen svagt, kunde Vårgårdagänget också göra lite mål framåt och vann för första gången med med än ett mål. Men känslan är att det är fortsatt defensiven som är nyckeln i deras jakt på poäng.

Det tredje laget med full pott är Gerdskens BK. 4-1 i derbyt mot Annelund var heller inte något snack, och det var framför allt GBK:s effektivitet i första halvlek som avgjorde matchen. Men även i Gerdskens fall är det totalt sett försvarsspelet som grundat för den rika poängskörden. Gulsvart har släppt in två mål, medan VIK FK och Frisco släppt var sitt, och det understryker än en gång att en tät defensiv ofta bäddar för en topplacering.

Förresten har även mitt SMSK endast släppt in ett mål. Det satte Petter Stam Kaspersson dit efter en kvart i premiärmatchen, så vi börjar komma upp i ett stort antal minuter med nollan intakt. På söndag väntar dock Vedum borta, och där gissar jag att vi får vassare motstånd än vad vi haft de sista matcherna.

……………………….

Vårgårda IK åkte till Falköping och fick med sig 0-0 hem. Ett bra resultat, och känslan är att båda lagen kommer fortsätta jaga i toppen. Gunnilse vann igen och toppar serien, men där bakom finns det potential för att ett maffigt getingbo ska bildas. Holmalund hade behövt tre poäng i Hestrafors för att på allvar blanda sig i det getingboet. Nu blev det ett snöpligt poängtapp i slutminuterna, och enligt rapporterna var det omdiskuterat mål där Olof Saarinen var nere för räkning när bollen slogs in.

Omvänt var det för Alingsås IF som istället räddade en pinne i slutet av matchen mot Skene. Christoffer Lesjak slog till med fem minuter kvar och nu är AIF obesegrat i fyra raka matcher.

……………………….

Det finns också en del storförluster att rapportera om. Östadkulle åkte dit med 6-0 mot Halvorstorp, och det var Trollhättegängets första poäng för året. För övrigt gjorde Bilgin Aliosman två av målen för HIS. Säven/Hol gjorde en mycket slät figur mot Sandared/Sjömarken. Det fina spelet var som bortblåst, och därför är även förlustnollan borta med vinden. Nu får både ÖSK och Säven/Hol snarare se upp nedåt än att snegla uppåt i tabellen.

Sollebrunn vann förra veckan med 3-0 efter en ganska stabil insats. Fem dagar senare ramlade det in sju bollar borta mot Elmer/Fåglum/Nossebro/Främmestad. Även Hudene rasade igenom och släppte in sju mål i sin match. Jämnhet efterlyses där, kan jag tro.

……………………….

Holmalund vann med 5-1 borta mot Rävåsen efter en bra insats. Viktigt att göra mål och viktigt att vinna, men än så länge är jag lite osäker på om mitt tips med HIF som seriesegrare fortfarande känns rimligt. Rävåsen är inget topplag, och just i toppen finns det lag som imponerat mer än HIF än så länge. Exempelvis har Skoghall full pott efter att ha bortabesegrat dittills obesegrade Rössö. Ett nytt orosmoln för HIF är att Sara Svensson  är skadad och missar några matcher, och det urholkar en redan tunn mittbacksbesättning ytterligare.  Tror att Michael Rosén längtar till att Moa Jarl och Amalia Arvidsson ansluter för att få både bredd och spets i laget.

……………………….

BK Spark har noll poäng och 4-28 i målskillnad. Trollhättans FF har också kammat noll med målkvoten 3-24. Känslan är att matcherna dem emellan blir ganska avgörande för vilket lag som är garanterat en plats i sexan även 2016.

……………………….

Feber och förkylning gjorde att jag i helgen fick ställa in besök både på Mörlanda Sportcenter och Granhagen. Tråkigt är bara riktnumret.

……………………….

Sollebrunns tränare Fredrik Bengtsson var riktig olycklig efter förlusten mot Västkurd. Och det är inte utan att man lider med honom. Tänk att vecka efter vecka på träning se vad ett lag är kapabelt att prestera, men sedan få se det låsa sig när det vankas match. Stora delar av matchen uppträdde SAIK nervöst och helt utan energi. Bengtsson använde ord som asplöv och livrädda, och även om det är starka ord ser SAIK-spelarna inte ut att trivas på fotbollsplanen just nu.

……………………….

I fredags skrev jag om Niklas Benon, och att han inför HSK:s match mot Vinninga inte släppt in något mål på seniornivå. Den sviten håller fortfarande, då han efter tre matcher som målvakt på seiornivå har 9 poäng och 10-0 i målskillnad.

……………………….

På torsdag ska en ny Förstafemma presenteras. Tankarna snurrar ständigt om vilka som borde komma med, men vi tar ändå emot tips med öppna armar. Hör av er med ett mail, sms, på Twitter eller i en kommentar nedan.

……………………….

Mitt tips i Helgens Hetaste var ett snäpp bättre den här veckan. 4-1 till GBK satt som en smäck, och i övrigt hade jag två rätta tecken. Jag bommade AIF knappt (varnade för ett kryss där) medan jag var betydligt mer fel ute på Häras damer.

……………………….

När jag pratade med Peter ”Peno” Andersson om just Södra Härenes damer gled samtalet även in lite på klubbens herrlag. 4-0 i baken mot Floby var tydligen ingen vidare insats av de gröna.
– Vi var bedrövliga. Ingenting fungerar just nu, var Penos analys.
Dessutom skvallrade han om att Tomas Magnusson direkt på slutsignal sagt till Andersson att han spelar mittback i bästa match.

……………………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar