ANNONS:
ANNONS:

Thierry i kläm när klubbarnas åsikter går isär

Thierry Zabilema Paloma tillhör Holmalunds IF men tränar med Gerdskens BK. Då klubbarna inte kommit överens om någon övergång har 15-åringen inte spelat en enda match på hela säsongen.
– Det är jävligt tråkigt, säger Thierry.

Thierry

I början av säsongen tränare Thierry med både juniorlaget och A-laget i Holmalunds IF. Något han tröttnade på.

– Jag trivdes inte i något av de lagen och ville helt enkelt testa något nytt. Jag pratade med min tränare och han skulle ta det med styrelsen, men det har inte löst sig än. Men det har känts riktigt kul i Gerdsken, även om det är tråkigt att jag inte får spela några matcher.

Hur ser du på att du missade att byta klubb under frimånaden?

– Jag tycker inte Holmalund borde stoppa mig för det. Det är skillnad om det handlar om en A-lagsspelare men nu är det en 15-åring som vill spela fotboll.

Den berättelsen stämmer dock inte fullt ut med den som Holmalunds Benny Söder återger. Söder är med i fotbollssektionen och väl insatt i fallet.

– Jag har varit med från början och vet hur det var. Det startade med att Thierry började komma för sent till träningarna och både tränarna och spelarna sa till honom att han var tvungen att skärpa sig. Då valde han att gå bort till Gerdsken, säger Benny Söder.

Benny menar vidare att det stora felet som GBK gjorde var att släppa in Thierry i klubben.

– Det finns ett avtal mellan Gerdsken, Holmalund och AIF som säger att spelare ska hålla sig till att byta klubb under frimånaden. Jag vet att Thierry var i AIF också men då sa Martin Hallberg till honom att han är välkommen i november. Det var bra agerat av Hallberg, och det bästa hade varit om Gerdsken gjort likadant.

Holmalund ska dock ha öppnat en dörr för Gerdsken att få till en övergång, berättar Benny Söder.

– Våran ordförande skickade ett brev till Gerdsken där vi krävde att de skriftligen sade upp det avtal som finns mellan klubbarna. Då hade vi skrivit på övergången. Men det verkar inte som att de vill det.

Gerdskens tränare Niklas Andersson har emellertid en lite annan bild av hur förfarande varit, och han ger inte mycket för hur han menar att Holmalund hanterat situationen.

– De stenvägrar allting och hänvisar till frimånaden. Sen när vi försöker ta kontakt och prata om saken bollar de bara runt oss mellan olika personer. Deras beteende är helt overkligt, jag har inte varit med om något liknande under mina 30 år i Alingsåsfotbollen.

– Hade vi spelat i samma serie och det handlat om en A-lagsspelare hade jag haft förståelse. Nu är det en 15-åring som inte får spela, och jag tycker synd om grabben, säger Niklas, som bara har positivt att säga om Thierry.

– Han började i vårat juniorlag men sedan i påskas har han tränat regelbundet med seniorerna, så pass bra är han.

Att det handlar om en 15-åring spelar dock mindre roll i Benny Söders ögon.

– Det finns ett avtal och en frimånad, och det är enklast att alla håller sig till det. Det är ju omöjligt att dra gränsen vid en ålder. Om han hade varit 17 år, skulle vi ha stoppat honom då? Sen hade det varit intressant att veta hur Gerdsken hade agerat om det hade varit motsatt håll, det är ju lätt för dem att säga att det är synd om grabben i det här läget.

Nu riskerar Thierry att få vänta med att spela matcher till nästa frimånad öppnar den 15 november.

– Jag hoppas att det ska lösa sig så fort som möjligt, säger 15-åringen till sist.

2 svar på ”Thierry i kläm när klubbarnas åsikter går isär”

  1. Hej
    Vill bara komplettera bilden lite.
    I avtalet som B. Söder refererar till finns en skrivning som han inte nämner.
    Om inte särskilda skäl föreligger så skall övergångar ske under frimånad.
    Gerdskens BK anser att särskilda skäl kan åberopas i detta fallet då spelaren bestämt hävdar att han inte vill spela eller träna med Holmalund utan vill ha ett miljöbyte samt att han endast är 15 år.

    Detta har vi vid upprepade tillfällen försökt få Holmalund att acceptera och vi har dessutom påpekat detta i vårt svar på Holmalunds ordförandes brev.
    Att säga upp avtalet är verkligen inte lösningen.

    Vi hoppas ju givetvis att detta ska lösa sig så att spelaren får möjlighet att göra det han älskar mest, nämligen att spela fotboll.
    Vi bjuder också i vårt svarsbrev in Holmalund till en dialog och hoppas givetvis att de ska ändra sin inställning.

    Mvh
    Thomas Johansson
    Ordförande Gerdskens BK

    Svara
  2. Alingsåsfotbollen i ett nötskal på herrsidan. Inte konstigt att Alingsås inte får fram något elitlag för herrar!

    Svara

Lämna en kommentar