ANNONS:
ANNONS:

Tobias laddar för derby

Tobias Nordgren laddar inför fredagens derby på Gerdskenvallen med en text fokuserad på just derbymatcher.

Äntligen är det dags att skriva om lite fotboll igen. Allt fler lag avverkar eller har avverkat sina första matcher i respektive serier. För Holmalunds del har vi spelat en seriematch innan semestervilan och därefter två träningsmatcher och en höstpremiär i serien. I lördags mötte vi Falköping, som vi historiskt haft väldigt svårt för. Jag inledde på bänken och drack kallt vatten medan mina lagkompisar fick stångas i 30 graders värme och helt vindstilla. Det löste dem briljant. Det märktes att vi har ett bra go inom laget och är fysiskt där vi borde vara. Matchen slutade med seger och det var skönt att inleda hösten med en 4-1 seger.

Men det gäller att direkt blicka vidare till en av säsongens viktigaste matcher, Gerdsken. På fredag sparkar vi igång säsongens första lokala division 3 derby. Även derbymatcherna, som så mycket annat får en till dimension nu när det bara är ett singelmöte. Förutsättningarna är att Gerdsken har 5 poäng efter tre matcher (1-2-0) och Holmalund har 3 poäng efter två matcher (1-0-1). Således en match som betyder lite mer än bara 3 poäng. En chans att dra ifrån, en chans att kliva om och förbi eller helt enkelt en chans att förstöra för sina rivaler.

Jag ringde upp en gammal räv från Holmalund, nämligen Anthon Gustavsson och ställde några frågor kring vår stundande match mot Gerdsken.

Vad krävs för att vinna ett derby?
– Det krävs att lagen hittar rätt anspänning och att de hanterar matchbilden på rätt sätt. Att lagen anpassar frustration och det mentala om matchplanen inte blir som tänkt. Det är också offerviljan som spelar in. Allting får kosta lite mer än i en vanlig match.

Vad tror du blir den avgörande faktorn?
– Om väderprognosen stämmer så kommer värmen att spela in för båda lagen och det gäller att kontrollera matchbilden som blir. Sen gäller det även att poängspelarna levererar för sitt respektive lag.

Bästa minne mot Gerdsken?
– Det var vårmötet mot Gerdsken under säsongen 2007. Vi tog vår tredje raka seger och vann med 5-0 borta på Gerdskenvallen.

Hur tror du matchen slutar?
3-1 till Holmalund.

Måndagens träning var lite lugnare än vanligt. De som inte spelade så mycket i lördags matchade mot Ulricehamn och fick viktiga minuter i benen medan övriga som var kvar hemma i Alingsås drog igång kropparna efter matchen. Det är som alltid bra stämning efter seger. Vi har också hunnit gå igenom vad som var positivt och negativt i matchen mot Falköping. Som alltid viktiga lärdomar att reflektera över matchen. Det är där man lär sig och kan utvecklas ifrån.

Ska jag vara ärlig så var det här den svåraste texten att skriva och därmed min kortaste. Noll inspiration och mest sugen på att lira matchen på fredag, om kroppen håller. Nackdelen med att skriva den här texten är att jag tänker på matchen, vilket inte är bra för mig. Det finns en risk att bli taggad och det är värdelöst. Tänkte skriva färdigt och sen börja tänka på matchen på fredag klockan 17:00. Det brukar bli bäst så.

Någon som löser att tippa rätt resultat?

Väl mött.

FAKTA TOBIAS NORDGREN
Födelseår: 1995.
Familj: Sambo – mamma, pappa och tre syskon.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Östadkulle och Holmalund.
Lokal favoritklubb: Holmalund.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i Holmalund.

Lämna en kommentar