ANNONS:
ANNONS:

Tobias ser fram emot första tränaruppdraget

Tobias Brodin är ny tränare för SK Mjörn. Det blir 40-åringens första år som seniortränare.
– Det ska bli riktigt roligt, säger den förre spelaren.

Tobias Brodin är ett namn man förknippar med SK Mjörn då han spelat många säsonger klubben. De sista matcherna gjorde han hösten 2015, innan ryggproblem höll honom borta från fotbollsplanen i fjol.

De senaste åren har han varit tränare för ett ungdomslag på Bodarnevallen, och nu ska han kombinera det med att även vara ny tränare för klubbens A-lag.

– Min äldsta grabb blir 12 nu och tanken är att jag ska försöka dubblera och även vara med runt det laget, säger Tobias.

Första passet med seniortruppen gjordes i onsdags. Nu är det två gånger i veckan som gäller, ett inomhus och ett på Alströmervallens konstgräs.

– Vi var 13 man nu första träningen. Det är en okej siffra eftersom det var en hel del sjuka, säger Tobias, som tycker att truppen kan bli intressant att jobba med.

– Eftersom jag inte var så inblandad i fjol håller jag på att få en bild av den. Mjörn har gjort en generationsväxling de senaste åren och har just ni mestadels yngre killar. Det gör att det kan komma kompisar till dem som vill vara med och det kan nog bli så att det tillkommer någon eller några nya killar som inte var med förra året.

Tobias Brodin gör ett sympatiskt intryck när vi pratas vid, och han beskriver sig också som en förhållandevis lugn och stillsam tränare.

– Så är det nog, även om match alltid är match. Sen blir ju detta första året som tränare på seniornivå så vi får väl se hur man reagerar när det väl hettar till, säger han med ett skratt.

Lämna en kommentar