ANNONS:
ANNONS:

TRAKTENS BÄSTA ANLÄGGNINGAR

Dags att sjösätta sommarserien Semesterlistan. Under den här vinjetten kommer vi presentera olika typer av topplistor som på ett eller annat sätt har med den lokala fotbollen att göra. I första delen handlar det om bygdens arenor.

Semesterlistan

Vad kännetecknar en bra arena? Tja, inte helt enkelt att svara på. Men i min värld handlar det dels om inramning och dels om hur praktisk den här. Det ska vara mysig att besöka arenan, både som spelare och publik, och dessutom ska planytorna och byggnaderna vara funktionella. Utifrån de tankebanorna fick jag ihop följande lista.

5 – Mörlanda Sportcenter
Klubbstugan höjde klassen med ett par hundra procent, och nu är Centret riktigt trevligt att besöka. Även planen brukar vara fin och på bortre långsida kan man få fin överblick uppe på slänten. Dessutom oftast en grym speaker.

4 – Gerdskenvallen
GBK är mitt i projektet Nya Gerdskenvallen, men faktum är att de i mina ögon redan nu har en fin anläggning. Läget är kanon vid sjön, men samtidigt hyfsat centralt i Alingsås. Omklädningsrummen är stora och funktionella, medan det som drar ner betyget något är att gräsytorna är förhållandevis små och dessutom vattenkänsliga.

3 – Katebovallen
IK Friscos hemmaborg ligger otroligt fint där den lilla grusvägen tar slut. Klubbstugan har hög mysfaktor och tycks dessutom skötas om med stor omsorg. De två fullstora planerna håller ofta hög klass och åtminstone A-planen är ganska skyddad från vind, och sist jag var där noterade jag en ny digital matchtavla. Ett minus är att det saknas staket eller hängplank mellan planerna så att bollen ofta flyger långt bort under matcherna.

2 – Lenavallen
A-planen ligger som i en film mellan klubbstugans relativt nybyggda altan och den något bergsbeprydda bortre långsidan, och man kan riktigt tänka sig hur ungdomar på cykel sladdar in till träning och match. Gräsytorna är väl tilltagna och såväl kiosk som samlingsrum och omklädningsrum håller hög klass.

1 – Tånga hed
Här kommer funktionaliteten i första rummet, och på den punkten är Tånga hed i en klass för sig. En konstgräsplan, två naturgräsplaner och dessutom en sjumannaplan. Samlingsslokalen är också den av yppersta klass och även omklädningsrummen håller för högre divisioner. Finns inte mycket att anmärka på, även om en sittplatsläktare under tak kanske vore nästa steg. Men frågan är om det krävs på den här nivån?

3 svar på ”TRAKTENS BÄSTA ANLÄGGNINGAR”

  1. Sen får Du inte glömma den fina konstgräs hall med, tycker de borde finns en större läktare. Var ute å kollade vad vi hade i snitt på våra hemma matcher (80st) så de skulle ju göra att publiken kommer till tånga.

    Svara
  2. Lite fel där Mökander. Det finns nämligen en sjumannaplan till. Snett höger om A-plan och del av långsidan av konstgräset

    Svara
  3. Håller med om att Tånga Hed ligger i topp !

    Respekten för domare och mottagandet på Tånga gör att det alltid är lika trevligt att komma till Tånga Hed

    Svara

Lämna en kommentar