Vårgårda föll mot Gauthiod

TV: Vårgårda skulle nog fått med sig någonting från hemmamötet med IK Gauthiod. Men gästerna var mer effektiva och vann med 3-1 på Tånga hed.
– Surt. Grabbarna är värda mer i dag, är Peo Häggström och Stefan Strind överens om efter slutsignalen.

I strålande fotbollsväder var det hemmalaget VIK bäst mot Gauthiod. Mohammed Abdulrahman hade ett skott i utsidan av stolpen och Isac Spanedal var pigg på sin högerkant.

Men i mitten av halvleken hade Gauthiod en bra period, och då visade topplaget också en dödlig effektivitet. Jacob Berg sög ner en långboll på ett suveränt sätt och serverade Kristijan Nikolla öppet mål till 1-0. Bara minuter senare vägde Vårgårda lätt på en defensiv hörna och mittbacken Peter Mandic nickade in 2-0.

Det tog en stund innan VIK repade sig och lyckades få bukt med gästernas höga och aggressiva press. Men mot slutet av halvleken började VIK flytta upp positionerna igen. Mohammed Abdulrahman gick i bräschen och ordnade först en hörna som Jocke Berg nickade bra på, och just före paus stänkte Mommo dit 1-2. Han tog emot bollen, vände upp strax utanför straffområdet och smällde dit reduceringen mycket elegant.

I andra halvlek var det fortsatt jämnt, möjligen med en knapp fördel VIK. Abdulrahman var ett ständigt hot, och inledde med att ordna fram en frispark som han själv sköt i målvaktens nävar. Iscar Spanedal fick nästa stora chans när ett inlägg hamnade vid den bortre stolpen. Men Deni Kaksa hann över och räddade även den bollen.

Med kvarten kvar fick Mohammed Abdulrahman lite yta att operera utanför straffområdet. Han drev i sidled och placerade bollen mot krysset, men den blev en decimeter för bred och tog utsidan av stolpen.

Gauthiod var dock inte ofarligt åt andra hållet och i slutet av matchen fick de dessutom ytor att kontar på. En sådan var nära att resultera när Mohamed Abdu sköt över från nära håll.

Men VIK skulle få sista chansen. Efter ett par inlyft i gästernas straffområde kom Jonas Aronsson helt rätt vid den bortre stolpen, men nicken fastnade på Mohamed Abdulraham som stod i vimlet av folk på mållinjen.

Strax därefter missade Jocke Berg en nedbröstning och Jacob Berg hann emellan och satte dit 3-1. Då återstod bara ett par minuter och matchen var förlorad för VIK.

– Vi skapar mycket i andra halvlek och sett till den ska vi få med oss poäng. Tycker det är synd att deras typ av fotboll vinner i dag, de slår bara långt i andra halvlek, säger Peo Häggström.