ANNONS:
ANNONS:

Veteranen trotsar sina onda knän

Emma Bengtsson, 35, tillhör navet i Friscos lagbygge. Nu trotsar hon onda knän för att få spela division 1 med klubben i hennes hjärta.
– Det är fortfarande väldigt roligt att spela fotboll, säger Emma.

Efter att Frisco pulveriserat allt motstånd i division 2 i fjol väntar nu större utmaningar. Men förberedelserna hittills på försäsongen har inte varit optimala.

– Nej, vi har en del att jobba på fortfarande. Det har varit en del skador och annat som gjort att vi saknat spelare, och några tjejer – som Annelie (Carli) – är svåra att avvara eftersom de är så viktiga för oss, säger Emma.

Den senaste matchen mot Örby var i alla fall ett stort steg framåt efter den slätstrukna premiären.

– Då såg det mycket bättre ut. Vi jobbade ihop som ett lag och låg mycket tätare i defensiven. Sen vågade vi även hålla i bollen utan att bli stressade, säger Emma, som menar att det är en matchbild som Frisco kan vänta sig mycket av i division 1.

– Tidigare har vi mest anfallit hela matcherna. Nu kommer vi behöva försvara oss mera och bättre, och då blir det också viktigt att försöka hålla i bollen när vi väl får tag i den.

Låter som att du har respekt för division 1?
– Ja, det är klart att det kommer bli tuffare. Men om vi får ihop alla bitar och spelar så som vi kan vet jag att vi har stora möjligheter att hänga kvar.

För Emmas del är det ett evigt pusslande med familj och ömma knän för att kunna träna så mycket som möjligt. Sambon Adam Gelotte lirar i Herrljunga, så det är ge och ta om att komma loss på kvällarna.

– Tycker ändå att vi får ihop det rätt bra så ingen behöver missa alltför mycket. Men varannan vecka blir det något pass på egen hand när man missar med laget.

Den 13 april spelar Frisco urpremiär i division 1 när Skövde KIK gästar Katebovallen. Då springer förhoppningsvis Emma Bengtsson ut till match på en högre nivå än vad någonsin spelats på den anrika idrottsplatsen.

– Det kan nog bli rätt häftigt och jag hoppas att vi har fått ihop det innan dess.

1 svar på ”Veteranen trotsar sina onda knän”

Lämna en kommentar