ANNONS:
ANNONS:

Vi avslöjar tredje gästskribenten

I dag har det blivit dags att presentera den tredje gästskribenten inför 2019. Och det är ingen mindre än Vårgårda IK:s sportchef Peo Häggström som gömmer sig bakom presentationen.

Behövde du fundera mycket innan du tackade ja till att vara gästskribent?
– Nej då, det behövde jag inte. Alltid kul att skriva om fotboll och allt som hör till i form av utveckling, ledarskap, gruppdynamik, målsättningar och mycket annat.

Hur stor skrivvana har du sedan tidigare? 
– Har pluggat på universitet och jobbar som lärare så jag får nog säga att jag har okej skrivvana.

Läser du vad som skrivs om dig och din klubb här på sidan och i andra medier?
– Absolut. Media är viktigt när man som klubb vill utvecklas och synas. Att ha en god relation till er som skriver om oss och om idrott generellt tycker jag är en god grund för ett större intresse för sporten och samtidigt en möjlighet för oss att föra fram positiva budskap om vår verksamhet.

Har du några ämnen som du redan nu vet att du kommer skriva om under året?
– Jag kommer att skriva tankar ur mitt och VIK:s perspektiv och anser inte det som någon slags sanning utan mer en förklaring till hur jag ser på saker i fotbollen i dag. Det kan vara ämnen som ledarskap, spelarutveckling och hur vi får våra unga talangfulla spelare att satsa på fotboll fullt ut och om deras inställning till speltid.  Sen kan det också komma att handla om klubbars årliga ”satsning”, vår ungdomssatsning i VIK och skillnaden mellan division 2 och 3.

– Sen har jag funderat på om vi kan starta en lokal fotbollsutvecklingsgrupp med oss som jobbar som sportchefer och andra intresserade för att ta ett gemensamt grepp om fotbollsutvecklingen i trakten. Det kan hända att det är något jag kommer ta upp i någon text också.

FAKTA PEO HÄGGSTRÖM
Födelseår: 1974
Familj: Fru Jennie och barnen William, Isak, Ida och Freyja.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Filipstads FF, Simlångsdalens IK, Alets IK, Laholms FK, Herrljunga SK, Holmalunds IF Dam, Södra Härene IF, Annelunds IF, Vårgårda IK.
Lokal favoritklubb: Vårgårda IK.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Sportchef i Vårgårda IK Fotboll.

Lämna en kommentar