ANNONS:
ANNONS:

Vi drar igång natinonaldagsveckan

Kortvecka med nationaldagen mitt i som en härlig ledig onsdag. Men vi inleder som brukligt med en Bredsida.

Vårgårda IK har onekligen kommit igång. Tre raka segrar nu, och eftersom de kommit mot rätt lag har VIK nu skaffat sig en viss arbetsro i tabellen. I lördags bjöd Ibrahim Alushaj på en riktig ”mörsare” vid 1-0, ett mål som figurerat på sociala medier i helgen. Enligt rapporterna brände Mommo Abdulrahman en del lägen så VIK har ett offensivt sparkapital när han bättrar på procenten i avsluten. Nu väntar närmast en tuff bortamatch mot Gauthiod, och faktum är att VIK hakar på topp fem om det skulle bli en ny seger där.

……………..

Alingsås FC är ett annat lag som tycks ha varvat upp. 4-2 borta mot QBIK var andra raka segern och nu har man lite häng på topp tre i alla fall. Vem som hoppade in och gjorde mål? Lisa ”Mini” Johansson förstås. Men positivt att det var fyra olika målskyttar så inte allt hänger på Minis axlar när det kommer till målskyttet.

……………..

På tal om Alingsås FC var klubbchefen Joakim Larsson gäst i Tifosipodden i fredags. Lyssna gärna på det om du inte redan har gjort det.

……………..

Holmalund tog tre oerhört tunga poäng mot Åsarp/Trädet. Tre poäng de inte hade tagit om inte André Nilsson varit med. Nilsson gjorde alla tre målen och leder nu den interna skytteligan trots sina få spelade minuter. Att han gör skillnad för detta HIF tål att upprepas.

……………..

Gerdsken satte ner båda fötterna å det bestämdaste när serieledaren Mellerud kom till Alingsås. 6-0 är alltid 6-0, oavsett hur många startspelare MIF saknade. Starkt gjort av GBK och viktigt att få igång offensiva spelare som William Drake och Fronken Johansson. Enda smolket i glädjebägaren var Adam Häggs utvisning som dessutom ledde till att L-P Björk snackade sig upp på läktaren. Inte helt vanligt att tränaren blir avvisad i en 6-0-seger, och dessutom var det Björks andra raka match där han och domaren råkade i luven på varandra. Men att GBK kommit igång igen efter den lilla svackan är tydligt, annat går inte att säga efter 10-0 på de två senaste matcherna.

……………..

Frisco befäste på sin serieledning i och med en ny seger. Snart kan väl det här bara slut på ett sätt?

……………..

Alingsås IF har ryckt i division 4. Kassaskåpssäkra 5-0 mot Rydboholm talar sitt tydliga språk och nu blir det oerhört tufft för Ulricehamn, Kronäng och övriga jagande lag att göra match om den där förstaplatsen.

……………..

Säven/Hol körde över SAIK i 0322-femman och hakar därmed på strax bakom toppen. I samma serie torskade Östadkulle ödesmatchen mot Byttorp och ligger nu skrynkligt till under strecket.

Även HSK kammade noll i sin match mot Vedum och då kan vi nog slå fast att Herrljunga inte är något topplag heller 2018.

……………..

I kväll fullbordas omgången i femman när Vårgårda IK FK ska försöka lugga serieledaren Sandared/Sjömarken på poäng när lagen drabbar samman på Tånga. I kväll är också dagen då Alingsås KIK ska försöka besegra Mariedal på bortaplan.

……………..

Hemsjös damer vann måstematchen hemma mot Göta med 6-3. Lisa Andersson var segerorganisatör med tre fullträffar och kampen om nytt kontrakt går vidare för krigarna på Byvallen.

……………..

Mjörn inledde helgen med att vinna med 1-0 i toppmötet med Sparsör. Henrik Järåsen blev matchvinnare och ordnade så att Mjörn är med i den absoluta toppen av Boråssexan. Betydligt tyngre för Hemsjö som fick två röda kort och föll med 2-9 mot Sandhult. Bättring krävs om det inte ska bli Hemsjös sämsta säsong på ett bra tag.

……………..

Långared räckte inte till borta mot Trollhättans IF – som vann med 3-0 och ser ut att koppla greppet om Trollhättesexan. I samma serie vann SMSK på wo sedan Åsaka fått problem med uppslutningen några timmar innan matchstart. På onsdag vankas det nu derby när de båda Bjärkelagen gör upp på Ollevi. Vågar vi hoppas på nätrassel efter 2×90 minuter 0-0 i fjol?

……………..

Södra Härene föll tungt med uddamålet i bottenmötet med Åsaka. Det betyder att SHIF är kvar som jumbo i damfyran efter en tung vår så här långt.

……………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar