ANNONS:
ANNONS:

Vi drar igång veckan

Höstens första stora fotbollshelg är till ända. Då passar vi på att sammanfatta det som hände i en Bredsida.

Alingsås FC fick problem både före och under bortamatchen mot Skövde KIK. Målvakten Mara Åkesson Lecic insjuknade och tränaren Jenny Holm fick då dra på sig handskarna. Hon tvingades släppa fyra bollar förbi sig och segersviten flög därmed all världens väg. 4-2 slutade det till Skövde, så det enda som var som vanligt var att Lisa ”Mini” Johansson gjorde mål för AFC.

………………………..

Vårgårda IK har nu sju raka förluster i division 2. Borta mot IFK Uddevalla var man enligt uppgift ganska bra med i matchen, men föll ändå till slut med 3-0. Kan med andra ord vara det berömda spelet i straffområdena – som inte sällan är bottenlagens akilleshäl – som måste upp en nivå. På fredag väntar ödesmatch hemma på Tånga när Hisingsbacka – som ligger på kvalplats just framför VIK – kommer på besök.

………………………..

I trean blev det full pott för våra båda herrlag. Gerdsken vann den svåra bortamatchen mot Götene efter att Fredrik Johansson gjort enda målet. Kanske är Fronken på väg på samma succéhöst som i fjol efter två mål på två matcher den senaste veckan. Spänningen går vidare i toppen, där Lidköping och IFK Tidaholm nu har det bästa utgångsläget.

På Brogårdsvallen blev Felix Martinsson stor hjälte när han borrade in 3-2 till Holmalund med fem minuter kvar. Mellerud hade då vänt 0-1 till 2-1, men i den andra halvleken fick hemmalaget och Martinsson alltså sista ordet. Viktiga poäng för HIF som nu tog ett kliv från de kritiska nedre strecken.

………………………..

Alingsås IF gjorde jobbet när Skepplanda gästade Mjörnvallen. Ludvig Andersson knorrade in två bollar på liknande vis och när också Axel Heljegård blev tvåmålsskytt var saken klar. 4-2 och fortsatt grönvit serieledning.

………………………..

Herrljunga blev mållöst och poänglöst när Sandared/Sjömarken gästade Katebovallen och är därmed kvar på negativ kvalplats. Ödesmatch på fredag borta mot jumbon Sollebrunn som gjorde en klart godkänd höstpremiär när man hämtade in 0-2 till 2-2 borta mot Vedum.

………………………..

Säven/Hol var storleken mindre än Bergdalen som vann med hela 4-1. Nu kan vi nog slå fast att inte heller Säven/Hol anno 2018 har det som krävs för att sluta topp två i division 5.

………………………..

VIK FK tog inte chansen att rycka ifrån kvalstrecket. 1-1 hemma mot Byttorp blev mellanmjölk för båda lagen som får fortsätta att se upp bakifrån.

………………………..

ÖSK inkasserade en ny tung förlust när BAIK vann med 2-0 på Lenavallen. Bolluslingen ville inte in, som ÖSK skrev på Twitter efter matchen, och nu är gulsvart kvar på nedflyttningsplats.

………………………..

Ludvig Andersson var mest hjälpreda och städgumma de sista åren i VIK. Därför unnar man honom att spela en mer avgörande roll nu när han öser in poäng i Alingsås IF. Två snygga mål nu i fredags till exempel.

………………………..

Annelund stod för helgens stora målkalas när man körde över Kinnart/Slutarp med hela 15-0. Efter 12-0 i våras betyder det att Annelund gjort totalt 27-0 på Kinnarp/Slutarp under 2018.

………………………..

Tipsen i Helgens Hetaste var väl sådär. Helt snett ute på Säven/Hol och Alingsås FC och även fel tecken på Holmalund och VIK FK medan resterande fyra matcher i alla fall hade rätt tecken. Men ingen fullträff den här veckan. Heller.

………………………..

Fazel Omidi har lämnat Mjörn och återvänt till Södra Härene. Anfallaren har inte spelat särskilt mycket under våren men är han spelsugen och skadefri i höst vore det så klart ett kanonförvärv till Granhagen.

………………………..

På tal om nyförvärv. Christian Aronsson – tidigare Holmalund och Sollebrunn – har skrivit på för Stora Mellby. Även där är det oklart i vilken omfattning nysatsningen kommer ske, men lirar Aronsson så gör han det oftast väldigt bra.

………………………..

Den lokala matchhelgen blir inte komplett förrän i kväll så det spelas ett antal matcher. Eller vad sägs om följande smörgåsbord?

Borås GIF – Mjörn
Dardania – Hemsjö
Vänersborgs IF – Alingsås KIK
IFK Trollhättan – Södra Härene
Östadkulle – Halvorstorp

………………………..

Aktuella tabeller hittar som alltid på den här sidan.

………………………..

Jag hade planer på att se åtminstone någon av matcherna AIF-Skepplanda och HIF-Mellerud. Men med en liten parvel som sover knackigt om nätterna och första arbetsveckan i ryggsäcken fanns helt enkelt inte den rätta kraften. Tur då att väldigt många lokala lag bjuder på liverapportering på Twitter så att man kan hänga med på ett bra sätt i flödet.

………………………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar