ANNONS:
ANNONS:

Vi drar igång veckan

Så var det måndag igen. Då passar det ju bra att summera den gångna fotbollshelgen med en Bredsida.

Vårgårda IK tog inte chansen borta mot Torslanda. Trots ledning med 2-1 blev det till slut förlust med 4-2 och nu är VIK nere på kvalplats igen. Sex matcher återstår, så än finns det tid att vinka på. Men då ska man ha i åtanke att Vårgårda ska möta fyra lag från nuvarande topp fem i de avslutande omgångarna.

…………………

Alingsås FC fortsätter att tappa mark i division 1. 3-1 i baken mot Göteborgs DFF betyder att AFC nu har fem raka matcher utan seger.

…………………

Alingsås IF ställde till det för sig när man förlorade en svängig match i Ulricehamn. 0-1 blev till 2-1 innan hemmalaget vände tillbaka och tog alla tre poäng. Nu har Kronäng chansen att smita förbi när de möter Södra Ving redan i kväll måndag. Torsdag den 20 september möts Kronäng och AIF i Borås, och gissningsvis är det där och då vi får fram en blivande seriesegrare.

Som extra lök på laxen fortsätter både Främmestad och Ardala att gå som tåget i norra fyran. Som bekant blir ju bästa tvåan också direktuppflyttad, men i den kampen är det knapp fördel norra fyran just nu.

Tre lag ska direkt upp av…

SÖDRA
Alingsås IF 41 poäng
Kronäng 39 poäng (en match mindre)

NORRA
Främmestad 45 poäng
Ardala 43 poäng

…………………

Gerdsken närmade sig topp två något efter 2-1 hemma mot IFK Falköping. IFK Tidaholm torskade sitt derby med 1-0 och därför är det nu fem poäng upp till kvalplatsen för GBK. Kan bli tufft på fyra matcher, men chansen finns.

…………………

Holmlund lyckades inte hjälpa GBK (om man nu ville det?) när man föll mot topplaget Trollhättans BoIS. 2-1 slutade det hela efter att Holmalund kostat på sig att missa en straff. Helgens resultat betyder också att GBK är nio poäng före HIF, och det lär bli mycket svårt för de röda att ta ikapp. Nu finns risken att derbyt den 29 september kan bli utan nerv om GBK är avsågat från toppen och HIF klarat kontraktet redan då.

…………………

Säven/Hol kvitterade sent genom Andreas Krantz i hemmamötet med serieledaren Sandared/Sjömarken. Det betyder att kvalhoppet i allra högsta grad lever vidare.

…………………

VIK FK tog ett stort steg mot nytt kontrakt när man hemmaslog Vedum med 3-1. Dystrare för Sollebrunn och Östadkulle som blev utan poäng i helgens matcher och nu talar precis allting för att de båda lagen får ladda om i sexan nästa år.

Strax ovanför de där strecken tappade Herrljunga sin ledning i slutminuten mot Bollebygd/Olsfors. Det skulle kunna bli kostsamt för HSK, som nu har två poäng ner till Vedum på kvalplatsen. De båda möts för övrigt i nästa runda i vad vi kan kalla en viktig match.

…………………

Min skrällvarning för Råda på Katebovallen visade sig vara helt obefogad. Frisco var på målhumör och vann med hela 7-2. Snart är det där avgjort även i teorin.

…………………

Ulricehamn IFK har gått fram som en ångvält i damtrean. Men på Noltorpsvallen tog segertåget slut när Alingsås KIK gjorde en mycket bra insats. 1-1 slutade det hela efter att Maja Steenari kvitterat i den andra halvleken.

…………………

Långared kunde inte matcha topplaget Wargön utan föll med 5-1. Det betyder att det är fortsatt fördel Stora Mellby i kampen om bäst i Bjärke i Trollhättesexan.

För övrigt flyttade SMSK helgens match mot Alvhem till på onsdag. Fint med elljus ändå, som det finns runt Brynets matta.

…………………

Albinot Rexhepi uppgavs ha sviter efter en hjärnskakning och skulle ha stått över matchen mot Torslanda. Men han kom till spel, och då gjorde han så klart mål igen. Uppe i 15 baljor nu, och ”Mommos” 18 fullträffar från i fjol känns inom räckhåll. Albinot har redan slagit Kristofer Profozic (Holmalund) och Stefan Sjöbergs (Annelund) noteringar då de gjorde över tio mål i division 2 tidigare på 2000-talet.

…………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar