ANNONS:
ANNONS:

Vi drar igång veckan

Vi kör igång en ny vecka med en ny Bredsida – föga överraska med fokus på den gångna fotbollsveckan.

Alingsås FC gjorde ännu en bra match mot tuffast tänkbara motstånd när Rosengård gästade Gerdskenvallen. 3-0 till skåningarna må vara en resultatmässigt klar seger, men jag har flera av varandra oberoende rapporter som vittnar om en fin och frejdig insats av AFC. Det ska faktiskt bli riktigt roligt att se vad Lars-Petter Björks gäng kan åstadkomma både i år och – till att börja med – kommande helg när bortamatch mot Växjö avslutar gruppspelet i Svenska cupen.

…………..

Helgens slakt svarade Alingsås City för när de hade lekstuga med Ubbhult/Hällingsjö. 10-0 slutade det hela, så det blir något att bita i för pojkarna i mitt SMSK på lördag när City gästar Nya Bärkevi. SMSK lirade för övrigt 2-2 mot Östadkulle i lördagens DM-premiär.

I övrigt på herrsidan så åkte Hemsjö, Mjörn  och Södra Härene på var sin klar förlust, varav i synnerhet Häras var lite oväntad i mina ögon. Annelund tog en förväntad kassaskåpssäker seger mot Trollhättans FF medan också Herrljunga och Sollebrunn knep fina trepoängare i gruppinledningen. Något sämre gick det för Frisco som torskade med 2-0 mot Hyssna.

…………..

På damsidan var Emma Andersson VIK:s hjälte när hon med tre mål såg till att VIK slog Örslösa/Söne med klara 4-0.  I Hemsjö var det istället den rutinerade målskytten Lisa Molin som visade vägen med ett hattrick när de gulsvarta vann med 5-1. Också SAIK/Långared fick en bra start i DM och med nya tränaren Christian Karlsson när det blev seger med 4-3 borta mot Wargön.

Alingsås KIK hade en betydligt sämre helg när det blev förlust med hela 6-0 mot division 2-laget Skoftebyn. Det var oväntat, men kanske att det är lite tidigt att bli oroad ännu. Säsongen är ju fortfarande i sin linda.

…………..

Ni hittar för övrigt alla DM-grupper med resultat och kommande matcher från vår DM-sida.

…………..

Frisco hade en bra eftermiddag borta mot Nittorp. Till slut blev det seger med hela 4-1 efter vad jag förstod var en gedigen insats av Daniel Anderssons gäng. Det var nog bra för självförtroendet att få ett resultat med sig inför säsongen i divison 1.

…………..

I Vårgårdas match mot Näset blev Seth Wingquist hjälte med sitt 3-2-mål just före slutsignalen. Rapporter gör också gällande att nyförvärvet Dejan Siranovic är ett riktigt fynd i mittlåset, och försvarsspelet har också sett bättre ut de här inledande matcherna än vad det gjorde i fjol. Det bådar gott för Vårgårda IK.

…………..

GBK tycks ha tuggat igång en bättre stabilitet de senaste veckorna. Nu blev det seger med klara 4-1 mot Skärhamn, och är det något ett ungt lag mår bra av så är det några segrar så att tuppkammen reser sig inför det som komma skall.

…………..

Holmalund visade prov på stabilitet bakåt när de höll nollan bakåt borta mot Kållered. När då Sebastian Sannestål hittade rätt framåt blev det rödvit seger med 1-0.

…………..

Alingsås IF mötte bra motstånd i form av division 2-laget Lidköpings FK. Stefan Strinds mannar vann med 4-1 efter att AIF varit för frikostigt med individuella misstag i försvaret. Det mönstret känns igen från i fjol, men säsongen är som sagt ung och än finns det tid för AIF att slipa bort den detaljen.

…………..

Kul också att BK Spark lirat sin första match sedan nystarten. I träningsmötet mot Södra Härene blev det torsk med 4-3, vilket också får anses som ett resultat som tyder på en viss nivå hos de lilagula.

………….

Joel Hallenbert och August Davidsson var de två spelarna från Säven/Hol som förra veckan signade för Annelund. Båda. var med i helgens DM.-seger och blir så klart bra förstärkningar i Krille Holméns spelartrupp.

………….

Jag gjorde min första fotbollsträning för året i onsdags. Mina Copa har ju varit på flera gånger för ungdomsträningar så just den detaljen visade ingen ringrostighet. Men som förväntat var det ganska mycket annat som behöver få bättre passform och tajming för att komma igång rent fotbollsmässigt. Framför allt tillslaget på bollen tycker jag är en grym färskvara som snabbt tynar bort om det inte underhålls.

…………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar