ANNONS:
ANNONS:

Vi summerar fotbollshelgen

Även den här måndagen har vi sammanfattat den lokala fotbollshelgen. Vi kallar konceptet för en Bredsida.

Jag såg Gerdsken förlora med 3-1 mot IFK Tidaholm i lördags. Riktigt synd att GBK inte lyckades vinna och haka på toppduon, som nu är en bit bort. Nu tror jag att Gerdsken i bästa fall blir trea i serien, även om det finns en månad kvar att ta ikapp poängen på Tidaholm och Lidköping.

Själva matchen då? Tja, Lars-Petter Björk var otroligt nöjd med vad GBK presterade och pratade till och med om att den första halvleken var det bästa gulsvart gjort i år. Han har så klart bättre koll på lagets prestationer än vad jag har, men jag kan inte säga att jag var så där jätteimponerad över lördagens spelmässiga prestation.

Visst, GBK hade mycket boll och trillade på ganska bra. På egen planhalva och en bit in på Tidaholms. Där var det gott om plats och spelare som Adam Kjellson, Jacob Borg och Marco Stua fick både tid och utrymme att styra och ställa. Men när man fick det tycker jag att man skulle ha gjort det snabbare. Flytta boll med färre touch för att ställa högre krav på motståndets överflyttningar, och då också kunna få fram hela laget i banan. Nu avancerade man framåt i maklig takt och när väl Tidaholms satte i sin defensiva stöt var det inte särskilt ofta GBK tog sig igenom.

Med Tidaholms låga försvarslinje saknade jag smartare rörelser utan boll. Adam Kjellson tog ett par längre djupledslöpningar från mittfältet som öppnade upp lite ytor med hjälp av motrörelser av forwards. Mer sådant hade behövts för att skapa oreda för Tidaholm. Då hade GBK också fått fram sina mest bollskickliga lirare i banan vilket hade ökat chanserna att luckra upp motståndet eftersom Johansson, Aydin och Drake är bättre på större ytor.

Istället var det på fasta situationer som GBK skapade merparten av sina chanser. Med lite bättre utdelning där kunde det absolut ha blivit poäng, större var inte skillnaden mellan lagen. Men såsom matchen blev tyckte jag IFK Tidaholm visade att de hade lite bättre skills i avgörande moment och därmed vann rättvist.

…………………..

I samma serie fortsätter Holmalunds fina höstform. André Nilsson gjorde två nya mål när det blev seger med 4-3 borta mot Haga och nu ser det stabilt ut i tabellen. Dessutom har man nu häng på att bli bäst i stan eftersom det bara är sex pinnar upp till GBK. Dessutom ett derby kvar att spela.

…………………..

Vårgårda IK tog ledningen borta mot Skoftebyn men fick sedan nöja sig med 1-1 som slutresultat. Mycket viktigt att inte förlora, men samtidigt var detta en ypperlig chans att smita förbi Skoftebyn i tabellen. Nu är VIK kvar på kvalplats, vilket gör nästa match hemma mot Nordvärmland ännu viktigare. Glädjande att Mohammed Abdulrahman var tillbaka från start och gjorde mål.

…………………..

Alingsås FC kvitterade på övertid borta mot Rävåsen och fick med sig en poäng hem. Bra gjort, och nu kanske den spelmässiga och resultatmässiga svackan är över.

…………………..

Frisco öser på. Den här gången öste Annelie Carli allra bäst med sin fyra fullträffar i 8-2-segern.

…………………..

Alingsås IF gjorde enligt rapporterna ingen höjdarmatch borta mot Södra Ving. Men några bra perioder i matchen räckte ändå för att vinna med 4-2 och behålla greppet om seriesegern. Noterbart därifrån är att Teodor Linn gjorde debut och fick kröna en fin insats med att bli målskytt. Kul med nya namn som tar chansen.

…………………..

De båda derbymatcherna på Byvallen slutade med bra resultat för hemmalaget. I damtrean besegrade Hemsjö SAIK/SMSK och hoppet om nytt kontrakt lever i allra högsta grad. På eftermiddagen klarade herrlaget sedan 0-0 mot Mjörn, vilket får ses som en stor framgång. Om Hemsjö spelar bort Mjörn från topp två tror jag det skulle lägga något sorts fint skimmer över en i övrigt ganska beige säsong av HIF.

…………………..

Jag tror att Alingsås KIK kan ha något på gång. Etableringen i division 3 tog bara några månader och redan nästa år är man nog ett lag för toppen. Kan man då också knyta upp Jessica Julin med ett långsiktigt arbete kan man fortsätta utveckla sina egna spelare och ta en långsam – men oerhört säker och stabil – väg vidare uppåt i seriesystemet.

…………………..

I 0322-femman tog VIK FK tre oerhört tunga poäng hemma mot Bollebygds Olsfors. Set Wingquist blev lite av matchvinnare med sina två mål när laget tog ett steg mot nytt kontrakt. Även Säven/Hol gjorde en bra insats när man bortavann mot Borås AIK med 2-1. Patrik Elmander gjorde årets första start (mig veterligen) och levererade mål direkt, och kanske att ett litet kvalhopp lever för Säven/Hol.

…………………..

I samma serie tappade jumbon Sollebrunn 2-0 till 2-4 mot Bergdalen och det är sådana förluster som brukar drabba just en jumbo. Herrljunga tog en pinne mot Nossebro, vilket betyder att HSK har fortsatt svårt att skaka av sig kvalstrecket.

…………………..

Peo Häggström var uppsatt som avbytare i Vårgårda match mot Skoftebyn. Något som sedan meddelades vara ett misstag då han egentligen skulle varit antecknad som ledare.

…………………..

Helgens Hetaste hade en strålande fredag innan tipsen var tillbaka på en mer vanlig nivå resten av helgen. Ingen riktigt jämnhet med andra ord.

…………………..

En dryg månad kvar av höstens seriespel. Det betyder att den här tabellsidan blir hetare och hetare.

…………………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar