ANNONS:
ANNONS:

"Vi var helt enkelt klasser bättre"

Katti Ölvebo är veckans gästskribent på lokalfotboll.se/0322. I dag berör hon bland annat Friscos framfart i division 2 och konsten att bevara formen över sommaren.

Katti

Då var halva säsongen gjord och WOW vilken vårsäsong för våra lokala lag. Flera topplaceringar på många lag de som har gått allra bäst är väl Vårgårda och mitt IK Frisco. Vårgårda verka svåra att slå och är ett bra lagbygge. Det blir en spännande höst att följa. Själva har vi gått som tåget, vi tuffar på och om formen håller så blir nog svårslagna. Det visade vi inte minst i seriefinalen mot Vänersborgs FK. För att vara helt ärlig så hade de inte en chans i den matchen. Vi var helt enkelt klasser bättre. Sen känns Holmalunds damer stabila och jag tror och hoppas de slutar i mitten utav tabellen.

Sommaruppehåll nu och det är då en del tränare hoppas att formen ska konserveras och tas fram vid seriestarten igen. Framför allt hoppas vår tränare Anders på det, han hade nog helst sett att vi hade spelat färdigt säsongen innan uppehållet☺. Speciellt efter en snabb undersökning av Anders som visade att vi äldre kommer tillbaka lite sent efter uppehållet. ”Det ser ut som om de äldre får gå på rutin i höst” var kommentaren..

Alla är vi olika bra på att träna själva under uppehållet. För egen del tänker jag mig alltid att nu när det är semester så har jag så mycket tid att jag ska kunna träna varje dag. Det funkar dock oftast bättre i teorin än i praktiken. Men jag gillar att löpa och träna allmänt så några pass i veckan lyckas man väl alltid få till. Drar på semester med Emma ”Haile Gebreselassie” Herbertsson (fd Eriksson) i veckan och tänkte att hon ska agera hare några dagar.

Då var snart fotbolls-EM över och som jag skrev i tidigare krönika så gick det ju sådär för Sverige. Tråkigt men sant. De räckte inte till helt enkelt. Mest grämer jag mig över att man inte åkte till Frankrike för att få uppleva den fantastiska stämningen på plats. Ja ja. Nästa gång..

Angående soppan i Holmalund. Ja vad ska man säga. Jag har ju inte all fakta och det finns alltid två sidor av ett mynt men det är alltid tråkigt när det slutar med pajkastning. Känns inte som om Holmalund som förening behövde detta. Reseersättning L-P nämnde stämmer säkert. Men då inte herrarnas existens hängde på det så tror jag inte det blev så stor skillnad. Damerna fick däremot lägga ner laget i division 1 och börja om i fyran (?) då vi gick miste om en hel minibuss med tjejer från fotbollsgymnasiet/Borås som var beroende utav reseersättningen.

För övrigt så har ju vår äldsta dotter börjat spela fotboll igen under våren. Till mammas och pappas förtjusning. Äntligen blir jag ”fotbollsmamma” och inte bara ”dansmamma”. Tyvärr spelar hon i fel röd tröja bara 😉 En lördag hade barnen  poolspel med samling klockan åtta (!!!!) i Vårgårda och därefter följde ett antal matcher där de kämpade på bra. Jättekul att se men ibland får man ju bita sig i tungan har jag märkt. Man vill ju först och främst förmedla till barnen att det spelar ingen roll om ni vinner huvudsaken är ju att man har roligt. Men i samma stund skulle man vilja ha en ordentlig genomgång om hur tex hur man tacklas (får man det i F7?) dribblar osv. Nä det blir hårdträning i sommar tror jag allt! 😉

Ha en bra sommar allihop så ses vi i höst! Och då hoppas jag vi får fira många lokala framgångar!

FAKTA KATTI ÖLVEBO
Födelseår: 1979.
Familj: Sambo och två barn.
Bor: Herrljunga.
Klubbar i karriären: Gema BK, Gånghesters SK, Norvalla, IK Frisco och Holmalunds IF.
Lokal favoritklubb: Holmen såklart 😊.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i IK Frisco.

Lämna en kommentar