ANNONS:
ANNONS:

Ännu en helg avklarad

Många matcher, många bra prestationer. Som vanligt fokuserar vi på den gångna helgen här i Bredsidan.

Jag tittade på Sollebrunn i lördags, och jag måste säga att jag blev så smått imponerad av Bjärkelaget. Ett fyndigt anfallsspel med offensiva ytterbackar som puttade in ytterspringarna i banan, och den offensiva kvartetten Jonny Larsson, Filip Johansson, Arvid Skoglund och Christoffer Frisk var mycket rörlig och kreativ. Dessutom spelade Alexander Kahlin moget som balansspelare på mitten.

Det är visserligen stor skillnad på sexan och femman, men rent offensivt borde SAIK kunna både skapa chanser och sätta dit en och annan boll. Rasmus Persson är ett ankare i mittlåset, men totalt sett är det ändå defensiven som jag ser som frågetecknet, så här en dryg månad före återkomsten till femman. Klarar man den, ja då kan det faktiskt bli en ganska trygg resa mot nytt kontrakt.

………………….

Stötte ihop med VIK:s Jonas Aronsson på Nya Bjärkevi. Han snackade upp Tråvad/Larv som en seriesegrare i sexan, men konstaterade också att ett par viktiga gubbar saknades mot SAIK. Om Vårgårda IK – Gauthiod, där Aronsson nätade, sa att han det var en jämn match med mycket ställningskrig där inget av lagen gjorde någon toppenprestation. Det tror jag var ett bra kvitto för Vårgårda att få. För klarar man att stå emot och lösa 1-1 mot ett tungt Gauthiod utan att prestera på topp så är man i mina ögon på god väg att få igen blixtlåset på division 2-kostymen.

………………….

Visste ni att det finns två unga bröder Skoglund i Sollebrunn? Det gjorde inte jag. Men när Arvid gick ut och Axel kom in, ja då fattade till och med jag att de är två till antalet. Man lär sig något varje dag, som det brukar heta.

………………….

Helgens stora målkalas svarade Frisco för som vann sin DM-match med 12-0. Siffror som återkommer varje år eftersom det ibland skiljer ett par divisioner mellan lagen. En liten baksida av DM-myntet.

………………….

Holmalunds herrar körde över Hisingsbacka med 4-0. Starkt gjort, och nyförvärv som Marcus Pettersson, Sebastian Sannestål och Albin Bohlin visade med sitt målskytte att de kan tillföra en del i HIF.

………………….

På tal om Holmalund. I veckan blev boråsaren Jamy Makindu klar för klubben. Har hört både positivt och negativt om honom i vinter, men som vanligt väntar jag med att tycka något tills jag sett honom spela själv.

………………….

HIF Akademi körde över Vinninga med häst och vagn i DM. Linnea Ström var glödhet med fyra fullträffar. Bäst i helgen var dock Friscos Annelie Carli som smällde dit fem.

………………….

Andreas Johansson stänkte två mot division 2-laget Vänersborgs IF. Men ändå grönvit förlust med 3-2.

………………….

Säven/Hols nederlag mot Arentorp/Helås såg jag inte komma. Det enda som var som vanligt var att Martin Andersson gjorde mål.

………………….

I fredags fick jag ett sms med en förfrågan om att förstärka bänken när SMSK tog sig an Trollhättan Syrianska i DM. Med andra planer och noll minuter fotboll i kroppen tackade jag nej, men fick ändå höra om hur ett tunt SMSK tvålat dit division 5-laget. Starkt gjort i mina ögon.

………………….

FC Gauthiod vann mot IK Frisco med 8-1. Även om Frisco kanske inte är något topplag kan vi nog slå fast att FC kommer att hävda sig bra i sexan.

………………….

VIK FK tog andra raka DM-segern och marscherar mot avancemang. I helgen blev till och med utespelande målvakten Rasmus Arnoldsson målskytt, och då kan man anta att det mesta klaffade.

………………….

Helgens hattrickfest svarade Annelund för. Både Robban Holmén och Johan Mellåker blev tremålsskyttar när Lödöse/Nygård hade en jobbig lördag på Mörlanda.

………………….

Jimmy Johansson ser ut som en allsvensk målvakt, skulle hålla galant i trean-fyran men har aldrig spelat högre än femman. Men oj så viktig han är för Sollebrunns AIK.

………………….

I fredags avslöjade vi vad nästa steg i processen mellan AIF och Gerdsken blir. Läs här om du har missat det.

………………….

Hur ligger ditt lag till i DM? Glöm inte att du har alla aktuella tabeller här.

………………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar