ANNONS:
ANNONS:

”Bevisa att vi hör hemma på denna nivå”

Moa Jarl kan äntligen skriva om matcher nu när seriespelet drar igång på söndag.

Som vi alla har väntat och längtat. Nu är den här, seriepremiären!!

2020 har skakat oss alla och när coronapandemin verkar gå åt ett bättre håll så sker en fruktansvärt tragisk händelse i USA som berör en hel värld. Vi har nog inte sett allt av 2020 än, och vi får hoppas att det som kommer ut från detta år är nya möjligheter, större medvetenhet, och en mer förenad värld. Att fotbollen drar igång nu är kanske också precis vad vi behöver.

Det som jag tror att alla föreningar tampats med under två månader av ovisshet är att bibehålla motivationen hos spelare och ledare. Utan tävlingsmoment och ett definitivt datum kan man tappa den där extra drivkraften att alltid ge max vid varje träningstillfälle. Därför var det nog oerhört viktigt för alla att äntligen få någonting att längta till igen. Nu ligger allt fokus på 14 juni och uppladdningen och spänningen kring just seriepremiären och matchandet tar förhoppningsvis över de känslor av oro som mest troligt funnits i oss alla. Det är det som är så härligt med sporten, den förenar och bidrar till så mycket glädje under en tuff tid.

Detta år blir inte likt något tidigare år, och det innebär även hur serien kommer att spelas framöver. Vanligtvis börjar serien i början på april och vänder någonstans i juni/juli. I år börjar vi alltså spela när serien skulle vänt. Det kommer att krävas mycket ifrån truppen och föreningen att planera och fördela krafterna under en intensiv fotbollssäsong. För oss mindre föreningar som inte har lika stora trupper kommer vikten av återhämtning och vila vara oerhört viktig. Om vissa spelare kommer att matchas hårt under våren finns inte en 4-veckors ledighet att vänta, utan allting kommer att gå i ett fram till november. Det kommer att vara viktigt att flera spelare tar ett extra ansvar att driva på när kropparna är trötta och det är flera matcher kvar att spela. Jag tror verkligen att vi har det i AFC i år. Efter att ha varit vid sidan av hela försäsongen så har man fått ett perspektiv utifrån allt. Man märker att alla nyförvärv har bidragit med mycket energi till resten av truppen och säsongen blir då mycket roligare att ta sig an.

Jag tror att det kommer att vara viktigt att försöka bryta ner säsongen för att göra den mer motiverande med olika delmål och rum för återhämtning för att kunna behålla kraften en hel säsong. Det kan vara lätt att ha fokuset på saker man inte kan påverka och jag tror att den mentala biten kommer att bli absolut avgörande i år. Vilka lag kommer att behålla GO:et genom alla 28 omgångar och kämpa tills snön eventuellt ligger på marken igen och serien avgörs i det sista. Jag hoppas och tror att vi som nykomlingar kommer vara hungriga och sugna på att bevisa att vi hör hemma på denna nivå.

FAKTA MOA JARL
Födelseår: 1993.
Familj: Mamma, pappa, bror, syster.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Alingsås KIK, Sollebrunn, Qviding, UNCW (College), Holmalund, AFC.
Lokal favoritklubb: Alingsås FC.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Lagkapten i Alingsås FC.

Lämna en kommentar