ANNONS:
ANNONS:

En del serier avslutade

Vi drar igång veckan med en sedvanlig Bredsida.

Sicken seriefinal vi har att se fram emot kommande helg. Frisco vann med hela 5-0 mot Skultorp och passerade därmed Alingsås KIK som ”bara” fick 3-3 med sig från matchen mot Vinninga. Nu ska det hela avgöras på Noltorpsvallen där hemmalaget Alingsås KIK behöver alla tre poäng för att vinna serien, medan Frisco klarar sig med ett kryss.

Blir intressant att se om Friscos tyngd och rutin från division 1 blir avgörande eller om KIK lyckas bryta ny mark och vinna division 2. Spännande är bara riktnumret.

…………….

Alingsås FC tog en hyfsat trygg seger hemma mot bottenlaget Borgeby. 4-2 slutade det hela sedan Alma Öberg gjort två av målen. Bara att nöta på för AFC för att skaffa sig en god känsla inför 2022.

…………….

I herrtrean är det inget tvivel om att Alingsås IF är bäst i stan just nu. Trots en tidig tvåmålsledning för Gerdsken i lördagens derby vände AIF och vann med 4-2. Riktigt synd att det inte är något kval i den serien för just nu ser AIF ut att ha alla möjligheter att bli best of the rest efter Herrestad.

På tal om Gerdskens BK hände det grejer där förra veckan. Calle Skoglöf fick lämna föreningen efter mindre än en hel säsong som huvudtränare och istället leder nu Nicklas Sporre och Niklas Andersson laget under hösten, medan ny tränare rekryteras inför 2022. Det kan bli ett tufft uppdrag för Niklas och Niklas då GBK nu endast har två poäng ner till nedflyttningsplats.

Även Vårgårda IK riskerar att dras in i det träsket om inte poängen börjar trilla in igen. Nu blev det förlust mot suveränen Herrestad, och skulle det bli en ny nollpoängare mot Tidaholm nu till helgen blir avslutningen än mer nervös.

För Holmalund ser det något bättre ut efter helgens storseger mot Hjo. Hela 7-3 slutade det hela efter stort rödvitt målkalas. Nu väntar ett spännande derby mellan HIF och GBK, och känslan är att Holmalund i princip säkrar sitt kontrakt om man vinner där.

…………….

Herrljunga är tillbaka på tronen som bäst i kommunen. Det avslutande derbyt mot Annelund vanns med klara 3-0 hemma på Skoghälla, och därmed slutade HSK poängen före AIF. Efter Östadkulles förlust med 3-0 smet Herrljunga även förbi gulsvart och därmed är HSK bästa lokala gäng efter våra fyra division 3-lag.

ÖSK har trots den något sämre avslutningen på säsongen gjort en klart godkänd comeback i division 5. Nu återstår det att se om laget och klubben kan ladda om i vinter och göra det lika bra nästa år.

För Säven/Hol väntar nu ett ovisst kval för överlevnad i femman. I trelagsgruppen inleder Säven/Hol med hemmamatch mot Tranemo, medan Hangelösa står över första rundan. Något visst med kval ändå.

…………….

Mjörn avslutade på bästa sätt genom att besegra Töllsjö med 2-1. Kontraktet hade varit klart även vid förlust, men nu slutade Mjörn istället sexa och kan summera en riktigt fin säsong i femman. Klubben har deklarerat att Patrik ”Kula” Karlsson slutar som huvudtränare, så där återstår det att se vem som tar över.

…………….

Har även hört att Thomas Magnusson ska tacka för sig i Sollebrunn. SAIK avslutade med en säker 6-0-seger mot Trollhättans FF, och hamnade därmed sjua i Varasexan. Mitt SMSK lyckades vinna serieepilogen mot Levene/Skogslund och höll därmed undan i kampen om att bli bäst i Bjärke.

För egen del gjorde sig förra veckans förkylning påmind även den här matchen och det blev en lugn historia för mina Copa. En trist avslutning med ett gäng svaga individuella insatser, och som det ser ut just nu finns det inte förutsättningar för att jag ska dra på mig SMSK-tröjan under 2022. Trots det väntar jag med att brodera en väggbonad med budskap om att karriären är över.

…………….

Tipsen i Helgens Hetaste har som vanligt varit mycket upp och ner under säsongen. Den här helgen bommade jag derbyt på Skoghälla och KIK:s poängtapp, men i övrigt hade jag rätt tecken i matcherna. I det stora perspektivet kan man också ännu en gång slå fast hur svårt det är att tippa serier. Bommarna och missbedömningarna av lagen utanför trakten är många och stora, och även bland våra lokala lag finns det ett par missar.

I år dröjer det ju tills vi kan summera alla tips eftersom säsongen pågår en dryg månad till. Men sedan återkommer vi med en jämförelse mellan tips coh facit.

…………….

Tabellsidan med ett antal färdigspelade serier hittas här.

…………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar