ANNONS:
ANNONS:

Höstens första Bredsida

Den här helgen har inte varit något vidare med lokala ögon sett. Holmalund ute ur dam-DM, och i herrtrean inkasserades två förluster på lika många matcher.

Bredsidan

Jag var på plats på Tånga hed i fredags och fick där se Vårgårda IK förlora mot Götene. Stod mitt emellan båsen och det var ganska kul att höra kommentarerna från de båda bänkarna. Götenes tränare Rolf Johansson var lite kaxigt ödmjuk efter vinsten medan Peo Häggström såg ut som en dränkt katt efter slutsignalen. Och man har lätt att förstå VIK-tränarens besvikelse.

Hemmalaget hade bollen större delen av matchen och David Lager och Karl-Anton Pettersson kändes numret större än sina motspelare på det centrala mittfältet. När man så hämtade sig från både 0-1 och 1-2 men ändå lämnade planen utan poäng kändes det så klart som en spark i mellangärdet. Jag tror till och med att Peo varit besviken med ett kryss – och nu fick han ingenting med sig.

Den här gången var det oförmågan i de avgörande lägena som blev VIK:s fall. Niklas Erikssons billiga retur i första halvlek, det släpphänta försvarsspelet innan Götenes 2-1 och det märkliga vinnarmålet hade alla gått att undvika. Visst kan man åka på något ”skitmål”, men att få tre emot sig i samma match kan inte vara en tillfällighet. Snarare en brist på beslutsamhet.

Beslutsamhet fanns inte heller i det motsatta straffområdet. Varken Samuel Andersson eller Michael Andersson hade förmåga att sätta dit bollarna, och det var nog ingen slump att de gjorda målen tillkom på ett distansskott och en straff. Hade en diskussion med en rutinerad VIK-herre under matchen och vi var inne lite på samma spår. Visst har David Lager gjort åtta baljor (grymt för en mittfältare), men kanske att laget saknar den där riktigt vassa goalgettern. Sampa och Turbo har gjort nio mål tillsammans i år, och under 2014 stannade de på nio gjorda mål vardera. Så klart ett helt okej facit – men som den rutinerade VIK-herren sade:

– Nio är helt okej, men det får du vara andreforward på om det ska bli riktigt bra.

I övrigt kan man notera att Karl-Anton Pettersson blir ett bra tillskott i VIK. Gjorde ett drömmål till 1-1 och det såg ut som han kunde släppa handbromsen efter det. Första halvlek gick mer på säkerhet medan han tog fler initiativ i andra halvleken. I tabellen har nu Gunnilse stor möjlighet att dra ifrån och kanske till och med avgöra serien. Om man pratar förstaplats vill säga. Kampen om andraplatsen har alla möjligheter att växa till ett mustigt getingbo där VIK i allra högsta grad kommer att vara med.

……………………………………….

Angående Holmalunds förlust mot Lunden/Överås var det mest häpnadsväckande att Teddy Lucic valde att byta in sig själv. Han tog den goa rollen som släpande forward, och det hade helt klart varit kul att se det med egna ögon. Han stängde ju inte dörren för fler inhopp så man kanske får chansen att se honom live senare i höst?

I sig var förlusten enligt rapporterna inget att säga om. Lunden/Överås var något bättre och vann rättvist, och det betyder att Holmalund är kvar i den absoluta bottenstriden. För deras del handlar det om att ladda om och se till och vinna rätt matcher för att hösten inte ska sluta i moll.

……………………………………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar