ANNONS:
ANNONS:

”Kämpigt på Tånga just nu”

Min första semesterdag drar vi igång med en Bredsida. Som vanligt om den nyss avslutade helgen.

Vårgårda IK fortsätter att ha det tungt i division 2. Efter 3-4 hemma mot Örebro Syrianska har nu VIK släppt in 20 mål på de senaste sex matcherna eller 13 mål på de senaste tre om man hellre vill räkna så. Med det snittet på baklängesmål är det självklart svårt att vinna fotbollsmatcher, vilket också visar sig genom att VIK nu är nere på kvalplats. Dessutom väntar Karlstad BK i vårepilogen till helgen, så någon tabellmässig ljusning har jag svårt att se innan sommaruppehållet.

Har egentligen sett Vårgårda för lite för att gå in på detaljer. Men en av anledningarna till de många insläppta målen måste i mina ögon vara brist på kontinuitet. Det pusslas med elvan och truppen i princip varje vecka, och det är inte sällan just försvarsspelet blir mest lidande av det. För någon vecka sedan gjorde David Lager tillfällig (?) comeback och i lördags var Karl-Anton Pettersson tillbaka i VIK-tröjan. Så klart duktiga spelare båda två, men deras medverkan skvallrar samtidigt lite om att det är lite kämpigt på Tånga hed just nu.

…………..

AFC har nu ett rejält grepp om tredjeplatsen och häng på toppduon. Detta efter att man ordnat sjätte raka segern när man slog Qviding med säkra 3-0. Hösten kan bli spännande för stadens nya klubb, det är tydligt. Särskilt om man lyckas vinna nystarten i början av augusti så man möter serieledande Rössö på bortaplan. Något att ha på näthinnan när man masar sig ut för sin egenträning under ledigheten.

…………..

Holmalund blev utan poäng i nyckelmatchen mot Falköping och halkade likt VIK ner på kvalplats. Noterbart är att André Nilsson har problem med knäet igen och inte fanns med i truppen, och det återstår att se om han är tillbaka på onsdag när HIF avslutar våren hemma mot Tidaholms GoIF. Ni som kikat i tabellen förstår vikten av de poäng som ska fördelas där.

I samma serie avslutade GBK våren på bästa sätt. Trots flera spelare borta av olika anledningar var det stabilt när man slog Åsarp/Trädet med 2-0. En seger som placerar GBK på en tredje plats med ett ganska bra utgångsläge inför hösten.

…………..

Derbyt i damtrean slutade med bortaseger på Byvallen. Alingsås KIK besegrade med andra ord Hemsjö IF för andra gången den här säsongen. Starkt gjort eftersom delar av Alingsåslaget befinner sig utomlands på semester.

…………..

Annelund blev laget som bröts Södra Härenes poängsvit i Falköpingssexan. Därmed återtog AIF serieledningen i den serien.

…………..

Jag kikade på stora delar av SMSK:s möte med Lödöse/Nygård i fredags. En ganska tempofylld och bra division 6-match med en hel del chanser åt båda hållen. Till slut blev Anthon Gustavsson poängräddare för SMSK med sitt 1-1-mål, och det var nog att betrakta som ganska rättvist.

…………..

Erik Karlsson var utan tvekan helgens lokala lirare. Han gjorde samtliga fyra mål när HSK tog tre oerhört viktiga poäng hemma mot Borås AIK. Ett resultat som jag även tror Säven/Hol knät näven åt, för nu är det på väg att bildas ett klassiskt getingbo bakom Sandared/Sjömarken i toppen.

Ett lag i det där getingboet ser ut att bli Nossebro. De vann mot VIK FK på Tånga med matchens enda mål i fredags vilket betyder att VIK FK har betydligt närmare till det nedre strecket än till det övre.

…………..

Alingsås IF avslutade sin vårsäsong med hela 7-0 hemma mot Brämhult. Men redan i morgon gästar Sävedalens IF Mjörnvallen för match i Svenska cupen, och om jag har rätt information behöver AIF vinna den matchen och ytterligare en för att kvalificera sig för vinterns gruppspel.

…………..

Sollebrunns AIK mot Byttorp och Vinninga mot IK Frisco. Där har ni två viktiga matcher som spelas i kväll.

…………..

Östadkulle avslutade sin vår med en tung uddamålsseger borta mot Sjuntorp. Det betyder att ÖSK har alla möjligheter att vinna fyran och avancera i seriesystemet under hösten.

…………..

I torsdags var jag ute och käkade med årets gästskribenter. En trevlig kväll där vi alla har olika infallsvinklar till både lokal fotboll och livet i stort. Den med störst kista av anekdoter är utan tvekan Lasse Samuelsson som bjöd på en och annan skön historia.

…………..

Det återstår några matcher för våra lokala lag innan samtliga går på sommarledighet. För egen del är detta första semesterdagen, men likt tidigare somrar ska jag försöka hålla igång sidan hyggligt även under sommaruppehållet. Bland annat fortsätter våra gästskribenter att leverera varje onsdag och det blir en ny runda av Semesterlistan. Och redan i morgon ska junis upplaga av Månadens elva presenteras. Så håll koll på sajten även från solstolen.

…………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar